Ziare.com

Elicopter SMURD prabusit in lac: Mostenitorii - cate 50.000 de euro, MAI ia 5,4 milioane

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 22:04

   

Elicopter SMURD prabusit in lac: Mostenitorii - cate 50.000 de euro, MAI ia 5,4 milioane
Mostenitorii pilotilor si personalului medical decedati in urma prabusirii elicopterului SMURD vor primi despagubiri de 50.000 euro/persoana, iar Inspectoratul General de Aviatie al MAI va incasa 5,42 milioane de euro in urma pierderii aeronavei, potrivit Omniasig.

Elicopterul prabusit luni in lacul Siutghiol din judetul Constanta este asigurat de Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) printr-o polita de aviatie pentru riscurile CASCO, raspundere civila fata de terti si accidente persoane.

Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol. Trei persoane gasite, una a murit

Suma asigurata pentru riscul CASCO se ridica la 5,42 milioane de euro, pentru riscul de raspundere civila fata de terti la 120.000 euro, iar pentru deces sau invaliditate permanenta in caz de accident la 50.000 de euro pentru fiecare persoana, mentioneaza compania.

In urma accidentului au murit toate cele patru persoane aflate la bord - pilotul, copilotul, un medic si o asistenta medicala.

Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Toti cei patru membri ai echipajului au murit

Omniasig a asigurat si avionul implicat in accidentului din ianuarie 2014 in zona Muntilor Apuseni, in urma caruia si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta la Institutul Medico-Militar din Bucuresti.

In luna iulie, Omniasig a anuntat ca a platit mostenitorilor pilotului Adrian Iovan suma asigurata in caz de deces, de 287.500 euro, prevazuta in polita pentru avionul implicat in accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie, acceasi suma urmand sa fie achitata si mostenitorilor Aureliei Ion, a doua victima.

Elicopter SMURD prabusit in lac: Cine sunt cei patru oameni care au murit

Compania este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.

Omniasig este al treilea jucator pe piata asigurarilor dupa nivelul subscrierilor din 2013, care au atins 881,1 milioane de lei.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4316 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Arafat a fost mizerabilul "erou"

"Arafat a fost mizerabilul "erou" care s-a lăsat luat de către Mafie ca pretext pentru bascularea tării, acum trei ani. Cu el a inceput cabala nesimtitilor, a ticălosilor, a talharilor si a infractorilor. Cu el s-a pornit motorul loviturii de stat a mafio-comunistilor-securisti impotriva ordinii de drept. Atunci, in clipa aceea, lui Traian Băsescu i-a fost sechestrat suflul, iar Romania s-a năruit. A căzut. De atunci, ea se tarăste si continuă să se tarască la minima rezistentă a democratiei. Pentru toate astea si pentru incompetenta sa crasă (in spatele căreia se mai ascund si altele...!), Raed Arafat ar trebui să plece. Dar nu de la guvern. Ci undeva... departe!"

https://www.facebook.com/tomaflorinro/posts/825339820822202?fref=nf

 

Arafat si SMURD=subiect tabu

Cu riscul de a va plictisi,reiau din presa lui 2012.SMURD=serviciu fara personalitate juridica,si care functioneaza cu masinile aflate in proprietatea Pompierilor,dar cu personal medical si medicamente de la ministerul sanatatii.Functioneaza ca o firma privata,sub acoperirea unei organizatii non profit.Consiliul Director era alcatuit din Arafat,Genaral Locotenet V.Secara si vreo 5 nume din Masmedia.Deci un consiliu de forta mediatica.Basescu a propus atunci o reforma in sanatate,cu un sistem mixt,complementar.Ca pretutindeni .Lumea nu a inteles si a iesit in strada.Nu este sanatos cand puterea se directioneaza intr-un singur sens ,concurenta naste progres.Arafat si-a pastrat atunci puterea absoluta,dar cu fiecare situatie de urgenta reiese faptul ca nu este bine.de lipsa de empatie nu mai vorbesc.

 

Cine plateste si ce si de unde?

Mi-a placut comentariul lui Ina18.Si apropoul lui Haan1, perfect real( al implicarii politice a lui Raed Arafat in 2012).Revin la intrebarea ce am pus-o"Cne plateste si de unde?".Raspuns clar,real,-Societatea de asigurari Omniasig-!Adica cine plateste si cit!Adica 50.000 per capita,plus 5,4 milioane pt elicopter,atunci cind elicopterul a costat cca 18 milioane acum doi ani,cind a fost achizitionat!Pt mine alta e problema!In subordinea cui era elicopterul la data accidentului si in ce misiune era cind s-a prabusit!??

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor