Elicopter SMURD prabusit in lac: Nicusor Constantinescu, noi acuzatii pentru Arafat

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 10:54
3780 citiri
Elicopter SMURD prabusit in lac: Nicusor Constantinescu, noi acuzatii pentru Arafat

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a revenit vineri cu noi acuzatii la adresa secretarului de stat din MAI, Raed Arafat, despre care spune ca minte in cazul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol, accident in urma caruia patru oameni au murit.

Constantinescu a declarat, recent, ca tragedia putea fi prevenita daca elicopterul ar fi avut flotoare. Social-democratul a acuzat ca, in momentul in care aeronava a fost preluata de SMURD, era dotata cu flotoare, care intre timp au disparut.

Informatia a fost negata de Raed Arafat, care a mentionat ca aparatul de zbor nu era prevazut cu flotoare. "Minte! Minte!", a reactionat vineri Nicusor Constantinescu.

Presedintele suspendat al CJ Constanta a vrut sa le explice jurnalistilor si ce sunt, de fapt, flotoarele: "uite, cum stam noi aici, e ca si cum ai sta pe apa. Un fel de saltea pneumatica care pluteste pe apa".

Constantinescu a reiterat ca, daca elicopterul avea flotoare, cei patru oameni nu ar fi murit in tragedia de pe lacul Siutghiol.

Elicopter SMURD prabusit in lac: Nicusor Constantinescu il acuza pe Arafat ca minte

"Acel elicopter nu a cazut, a fost vazut venind rectiliniu uniform, daca ati fost la fizica, nu a fost ca un bolovan care a cazut de sus, a venit usor, ca si cum ar ateriza. Conditiile meteo au fost bune, n-a ramas nici in pana prostului, cum se spune, adica pana de combustibil", a adaugat Constantinescu.

Acesta a apreciat ca "intreg sistemul de salvare este gresit, pentru ca nu include toate institutiile - cum a fost in acest caz Capitania. Sunt si mijloace private, sunt cetateni cu ambarcatiuni, exista in Delta Dunarii cativa salvatori privati, din pacate ei nu sunt in sistemul 112".

"Cat elicopterul a fost la CJ, nu a murit nimeni", a spus Constantinescu, intrebat fiind cine ar trebui sa plateasca pentru accidentul aviatic din judetul Constanta.

Constantinescu a refuzat sa mai raspunda la alte intrebari ale jurnalistilor.

La bordul elicopterului SMURD prabusit luni dupa-amiaza in lacul Siutghiol se aflau medicul Laura Vizireanu, in varsta de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, de 47 de ani, si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, de 42 de ani.

Toate cele patru persoane si-au pierdut viata in urma prabusirii elicopterului, iar operatiunile de cautare si salvare au durat peste 12 ore.

Elicopter SMURD prabusit Arafat: Daca voi fi gasit raspunzator, voi demisiona

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca, daca va fi gasit raspunzator in cazul accidentului de elicopter, va demisiona din functie.

Citeste si:
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 7 iulie, la Atena, că l-a rugat pe prim-ministrul grec şi echipa sa să sprijine demersul României de a fi cât mai curând admişi în spaţiul...
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...