Ziare.com

Guvernul, in razboi cu etnobotanicele - vezi cum pot face inchisoare comerciantii

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 21:04

   

Guvernul, in razboi cu etnobotanicele - vezi cum pot face inchisoare comerciantii
Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege menit sa limiteze drastic consumul de substante etnobotanice, printre prevederi regasindu-se si pedeapsca cu inchisoarea de la 6 la 12 ani pentru comercianti, in cazul in care consumatorii sufera vatamari care necesita spitalizare.

"Prin acest proiect de act normativ ne dorim ca cei cei care vor mai fi tentati sa intre in acest angrenaj al etnobotanicelor sa fie descurajati de legislatia penala foarte dura", a declarat Emil Boc, intr-o conferinta de presa de la Guvern.

In acelasi timp, cei care comercializeaza substante etnobotanice fara autorizatie pot primi intre 2 si 8 ani de inchisoare.

Durata pedepsei cu inchisoarea va fi insa intre 10 si 20 ani daca in urma consumului de etnobotanice sunt inregistrate decese.

Premierul Boc a aratat ca proiectul de lege prevede si posibilitatea ca autoritatile statului - Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorului, Agentia Nationala Sanitar-Veterinara si organele de politie - sa poata adopta masuri de precautie, precum blocarea marfii, retragerea de pe piata, interzicerea utilizarii produselor, suspendarea activitatilor, publicitatii sau, dupa caz, inchiderea provizorie a locatiilor in care se desfasoara aceste operatiuni.

Actul normativ, realizat dupa model polonez, prevede obligatia ca, de la intrarea in vigoare a legii si publicarea normelor de aplicare, toate magazinele care comercializeaza produse susceptibile de a avea efecte psihoactive sa fie reautorizate.

Magazinele care vand astfel de produse vor trebui sa treaca printr-un proces de reautorizare "extrem de dur", a mai spus seful Guvernului.

Conform proiectului adoptat de Guvern, pana la obtinerea unei noi autorizatii, activitatea magazinelor va fi interzisa. Autorizatia nu va fi eliberata decat daca, in urma analizei de laborator, se constata ca produsul nu face parte din categoria etnobotanicelor.

In vederea autorizarii, toti operatorii economici care desfasoara sau urmeaza sa desfasoare activitati vor trebui sa depuna documentatii si mostre la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara, care va analiza documentatia si va transmite laboratoarelor acreditate mostrele puse la dispozitie de operatori, a explicat ministrul Sanatatii, Attila Cseke.

Pe de alta parte, Ministerul Comunicatiilor va face tot posibilul ca sa blocheze website-urile care promoveaza etnobotanice.

"Fenomenul etnobotanicelor a capatat proportii mari in Romania si pentru a ne pune in siguranta copiii, tinerii in general, am luat astazi decizia de a propune Parlamentului un proiect de lege extrem de dur pentru combaterea acestui fenomen", a declarat primul-ministru Emil Boc la finalul sedintei de Guvern, conform unui comunicat de presa remis Ziare.com

Proiectul va fi trimis Parlamentului in procedura de urgenta, iar Boc spera ca va fi adoptat pana la sfarsitul lunii iunie.

In acest moment, in Camera Deputatilor e depusa o motiune simpla "Un flagel national - plantele etnobotanice", initiata de parlamentari PSD si PNL, care va fi dezbatuta luni.

L.L.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2170 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
19 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Numai e o glumă!

Si purcica nu e moartă in cotet,dar ia etnobotanice si
face scandal prin GROTE!
Vai de mine ce scumpă devine democratia asta apuseană!

 

Lege de ochii lumii

Atata timp cat in Romania nu se pot vinde prin magazine nici un fel de produse (alimentare ,industriale...)neomologate bag seama ca la astia nu li se cere nici o omologare sau autorizare a produselor. De curand a aparut si o directiva europeana ,foarte dura ,cu privire la produsele naturiste.Fiecare componenta a unui produs ,trebuie omologata. Aplicarea ar scumpi enorm aceste produse si le-ar scoate de pe piata.
Legea lui Boc mi se pare ca incurajeaza in continuare consumul.

 

corect mosule

dupa cum rationezi,deduc ca esti un consumator in faza incipienta. pur si simplu ai vrut sa-i faci in ciuda lui boc si ai inghitit un magazin intreg de etno :)))

mosule,sa-ti spun o chestie interesanta.
daca cineva vinde o marfa,ESTI OBLIGAT S-O CUMPERI ?
banuiesc ca voi uslamistii cumparati tot ce misca,nu aveti discernamint :)))
din cauza asta copii vostri fac la fel.
ati vrut ue,iata ce inseamna ue.
ca sa ne putem conduce tara corect trebuie ca romania sa se retraga din asa-zisa uniune...
nici nu e nevoie de referendum pentru asta pentru ca,nici atunci cind am intrat si multi s-au bucurat ca fraierii la pomana,nu am fost consultati.

Era in vise cand spunea asa ceva.....NU are cum sa-i ia "PAINEA" - lui EBA......va fi un subiect de CAMPANIE ELECTORALA ....Ce s-a ascuns prin aceasta declaratie ??

Un atac la Sigurantă Natională: Boc ne obligă la noi taxe si impozite!

Proprietarii de terenuri sunt obligati din luna iunie sa asigura coplata pentru desecare, combaterea eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor, potrivit unei hotarari de guvern emise pe 22 martie de catre Ministerul Agriculturii. Un ordin intern din 11 aprilie prevede ca din 31 mai “lucrarile de intretinere si reparatii funciare nu se vor mai executa" decat pe terenurile unde taranii au incheiat contracte de prestari servicii cu statul.
Specialistii in domeniu sustin ca aceasta masura va crea un adevarat haos in activitatea Administratiei Nationale “Imbunatatiri Funciare" si va bloca programele nationale de prevenire si combatere a dezastrelor naturale generate de inundatii si alunecari de teren. In schimb, reprezentantii ministerului sustin in schimb ca au ajuns la fundul sacului si nu-si mai permit sa plateasca pentru evitarea dezastrelor naturale.
In Hotararea de Guvern nr 203 din 22 martie, emisa de Ministerul Agriculturii, avand semnatura lui Valeriu Tabara, sunt stabilite preturile pentru coplata activitatilor de desecare cu pompare, desecare gravitationala, de combatere a eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor, lucrari care intra in sarcina Administratiei Nationale “Imbunatatiri Funciare" R.A(ANIF). Cu alte cuvinte, proprietarii de terenuri ( fermieri, tarani) aflati in zone inundabile si supuse riscului alunecarilor de teren sunt obligati prin acest act normativ sa incheie contracte cu ANIF si sa plateasca o taxa pe hectar( fara sa se precizeze daca lunar sau anual). Astfel, pentru desecare cu pompare, la un pret de 100 lei pe ha, statul acopera 58 de lei, iar proprietarul – 42 de lei; pentru desecare gravitationala la un pret de 40 lei/ha, statul plateste 23,2 lei, iar proprietarul -26,8 lei; pentru combaterea eroziunii solului, la un pret de 30 lei/ha, statul acopere 17,4 lei, iar proprietarul -12,6 lei. Aceste tarife sunt stabilite incepand cu data de 1 iunie.


http://www.surse.org/2011/04/un-atac-la-siguranta-nationala-boc-ne.html

 

Atata timp cat Eba sustine folosirea drogurilor usoare...

...magazinele cu etno-botanice vor functiona bine mersi.iar Boc va avea o singura solutie..."da sefu"...iarba de Rachitele etc...

 

toarsu specialist in drept constitutional Boc

poate ne explici matale cum dovedesti ca tantalaul care a ajuns la urgente a cumparat substantele dintr-un anume loc? banuiesc ca astia de cumpara porcariile astea or sa pastreze chitanta in buzunarul de la piept, imediat in apropierea cardului electronic de asigurat...alte legi imbecile mai ai? trambitati sus si tare ca ati pornit razboiul impotriva drogurilor iar in realitate dati legi tampite ce nu pot fi aplicate! fac ceva pe lupta voastra pe hartie...la fel cum sunt si autostrazile, tot pe hartie...la fel cum si romania a iesit din criza, tot pe hartie...

Pardon!

Iarba de răchitele o cosea...s-o dea la gaste.Or fi fost
gaste ca cele ce sunt protejatele EBe-i?

GUVERNUL" A ADOPTAT "UN PROIECT DE LEGE SA LIMITEZE ETNOBOTANICELOR CONTRAR DECIZIILOR ANTERIOARE ALE PDL-UDREA BASESCU BOC,

Boc Emil a uitat cum sustinea INNAINTEA ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN 2009 propunerea venita din partea lui Basescu Traian de a legaliza consumul drogurilor usoare in Romania?De atunci au trecut 2 ani, au murit sute de adolescenti victime ale etnobotanicelor,famiglia Basescu Traian s-a imbogatit din comercializarea drogurilor si a castigat voturi in dec.2009 de la consumatorii de etnobotanice,iar acum vor "limitarea" vanzarii de etnobotanice!

Minciuna venita dupa pierderea procesului de catre Basescu Traian in dosarul drogurilor?Isi pregateste ,cumva ,pe o noua impostura,jongland cu o prefacuta lege aiuristica recursul in procesul cu Surupaceanu??!!!

Romania are legea drogurilor inca din anul 2000,legea 143/2000,incalcata de Basescu Traian in 2009 din interes personal, banesc si electoral.

Boc Emil, golemul portocaliu anunta astazi rastit ca cei care vand droguri vor face puscarie, "de acum incolo"!

Dar pana acum de ce nu au facut,ASA CUM REGLEMENTEAZA LEGEA 43/2000 privind consumul si vanzarea de droguri in Romania.

Conform legii nr. 143/2000, toate faptele care implica detinerea, vanzarea sau cumpararea de droguri in orice scop sunt pedepsite cu inchisoarea de la 2 la 5 ani si cu limitarea unor drepturi. Ca in majoritatea statelor europene, traficul de droguri ( intr-o retea mai mare de 3 persoane) este pedepsit mult mai aspru, cu pedeapsa cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

ATI AUZIT?DROGURI,DE ORICE FEL, deci "legalizarea " drogurilor de catre famiglia Basescu Traian a incalcat o lege organica.

Mai grav decat atat nebunia consumului de etnobotanice a explodat imediat ce Basescu Traian si PDL au castigat ultemele alegeri din 2008-2009.

 

 

 

 

XLEOPATRU NE SPUNE CUM DIALOGHEAZA GUVERNUL PDL-UDREA BOC CU CONTRIBUABILII ROMANI!?

Dreptul la libera exprimare,documentat si argumentat este atacat violent de catre imorala si grobiana cleopatru,reprezentanta PDL-ului pe ziare.com prin exprimari animalice si huliganice.

Sa va mai amintim ca la inceputul anului 2011 cleopatru facea propuneri pornografice unor forumiSti, contracost si ca recunostea ca isi castiga existenmta din prostitutie?

Acel comentariu pornografic al reprezentantei PDL-iste pe ziare.com a fost primul pas care a dus mai tarziu la concluzia forurilor ce se ocupa de prostituie si consum de droguri ca site-ul ziare.com comercializeaza si droguri si prostituate,ale caror comenatrii sunt mentinute ca politica a ziare.com

DREPT LA REPLICA,NU NE BAGATI PE TOTI IN MOCIRLA SI STABILIMENTUL PDL-ist.

HULIGANCA CLEO4 nu stie sa inteleaga decat propozitii simple si formate numai din cuvinte obscene asa cum vorbesc intre ele prostituatele Udrei Elena?

Sa analizam textul din titlu.

GUVERNUL" A ADOPTAT "UN PROIECT DE LEGE /SA LIMITEZE ETNOBOTANICELOR CONTRAR DECIZIILOR ANTERIOARE ALE PDL-UDREA BASESCU BOC,

Deoarece este oblibatoriu un numar de litere in fapt sunt doua propozitii care exprima doua idei separate.
DAR CU O UNICA CONCLUZIE,ACEEA DE A ASCUNDE FAPTELE ANTERIOARE ALE MAFIEI PDL-ului ,contrare atitudinii actuale.Textul este astfel construit sa fie usor de tradus in germanaaltfel se schimba sensul dorit a fi transmis.

De ce a sarit din mocirla PDL -ista prostitutaa cleo4? Pentru ca pana acum PDL-ul a incalcat cu vina PENALA legea 43/2000,lege organica care acum este anulata ,minimalizata de gruparea de crima organiozta ,de prostitutae si drogati de la PDL.

ziare.com considera nepotrivit si insultator un comentariu ce prezinta o stare de fapt existenta in politia de moravuri din tara,la adresa Udrei Elena Gabriela,

..si mentine comentariul lui Cleo patru de la ora 7,57 care anunta ca cleo patru este dispusa sa faca sex ANAL cu cine-i amator dintre forumisti si nu numai???

Politia de moravuri care inca mai exista trebuie sa analizeze la modul serios prostitutia PDL-ista comercializata pe ziare.com

ziare.com de ce interziceti celor care citesc comentariul meu sa si voteze acest comentariu,

..chiar daca nu au conturi pe ziare.com,pentru ca am amimtit despre implicarea famigliie Basescu Traian si al guvernului PDL-UDREA BOC in comertul cu droguri si incalcarea legii 43/2000?

????

C schimbat cu X ?Cum faceti d-lor ?

CLEOPATRU ,DAR CE MAI IMPORTA ATAT TIMP CAT TOATE COMENATRIILE ACESTEI INDIVIDE SUNT HULIGANICE?

PROSTITUATA CLEOPATRU SE CONSIDERA TAR>FA E M ?

Ea nu face nici macar deosebirea dintre o prostituta si o *** ?Ea traieste doar printre tarfe,munca pentru partid!

Foarte multe tinere din satele de unde a fost desfiintata politia de catre mafia PDL-UDREA BASESCU BOC ajung prostituate ,contrar vointei lor si sunt exploatate de catre tarfe, asa cum se autocaracterizeaza si pro-PDL-ista cleopatru.Sa intelegem ca PDL-ul a ridicat-o pe cleo patru la statutul de matroana peste prostituate?

S.O.S POLITIA.

Etnobotanice generatoare de vise sau distrugatoare de vieti ?

Citat din articolul de mai sus:"Conform proiectului adoptat de Guvern, pana la obtinerea unei noi autorizatii, activitatea magazinelor va fi interzisa. Autorizatia nu va fi eliberata decat daca, in urma analizei de laborator, se constata ca produsul nu face parte din categoria etnobotanicelor." Ce intelegeti de aici ? Unui magazin de etnobotanice i se va elibera noua autorizatie daca se constata in urma analizei de laborator ca produsul este, de exemplu...trifoi ? sau fasole ? macinate si puse la pliculete ?!!!...Daca domnii politicieni ar vedea cu ochii lor cum se injecteaza adolescentii in burta sau in picior, cred ca ar grabi procesul de inchidere al magazinelor de acest tip. Se "munceste" mult pe tema interzicerii fumatului in locurile publice, dar stiati ca interzicerea injectarii drogurilor, pardon... etnobotanicelor in locurile publice nu apare in nicio lege? Politistii nu au ce sa le faca...nu au baza legala. Acum societatea nu reactioneaza, oamenii sunt grabiti, nu au timp sa-i vada pe cei care umbla buimaci, cu sticla de apa in mana si isi cauta un loc oriunde- langa o scara de bloc,sau pe o banca,sau in parc, ca sa isi injecteze cat mai repede substantele etnobotanice halucinogene.Din pacate FLAGELUL se extinde rapid. Intre adolescenti este "cool" sa faci ceva cu care sa te mandresti in anturaj.Este suficient sa incerce o data si apoi...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor