Etnobotanicele ar trebui interzise total in Romania - Sondaj

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 14:24
1801 citiri
Etnobotanicele ar trebui interzise total in Romania - Sondaj

Etnobotanicele ar trebui interzise total in Romania, considera cea mai mare parte a cititorilor Ziare.com care au participat la un sondaj pe aceasta tema.

Astfel, 90,90% dintre persoanele care au raspuns la intrebarea "Sunteti de acord cu interzicerea etnobotanicelor in Romania?" au raspuns afirmativ, 6,09% au spus "Nu", iar 6,09% au precizat ca nu ii intereseaza acest subiect.

Sondajul a fost realizat in perioada 15 februarie - 22 februarie si la el au participat 3.748 de persoane. Dintre acestea, 3.407 au raspuns "Da", 228 au spus "Nu", iar 113 cititori Ziare.com au spus "Nu ma intereseaza".

Etnobotanicele, interzise total in Romania? - Vezi cum

Dupa ce mii de tineri au ajuns la spital in urma consumului de produse etnobotanice, Guvernul a decis sa ia masuri si a aprobat un program pentru combaterea comercializarii substantelor etnobotanice.

Premierul Emil Boc a anuntat recent ca a fost aprobat "un program de masuri extrem de dur pentru combaterea comercializarii etnobotanicelor".

"De ce aceasta ofensiva? Pentru ca, din nefericire, sanatatea si chiar viata copiilor nostri este pusa in pericol de aceste plante asa zise etnobotanice. Trebuie sa facem o actiune de preventie, trebuie sa eliminam aceste oportunitati de comercializare. Ca simplu cetatean, sunt ingrijorat", a declarat acesta.

Boc explica planul de lupta al Guvernului cu etnobotanicele (Video)

Potrivit lui Emil Boc, "la nivelul ficarui judet si in Bucuresti sa se constituie echipe mixte de control de la diferite ministere si cu specialisti de la ANPC. Aceste echipe mixte de control vor realiza controale in mediile in care se consuma si comercializeaza substante etnobotanice, cu coordonarea prefectului sau la intiativa lui".

Organizatia de Femei a PD-L vrea un control strict al etnobotanicelor

De asemenea, Boc a precizat ca aceasta intitativa este deja publicata in Monitorul Oficial. "Cu sprijinul prefectilor, lunar, va trebui sa raportati MAI despre actiunile desfasurate. MAI va informa Guvernul", a mai precizat Emil Boc.

Mai mult, se pregateste un proiect de lege, pe modelul legii poloneze, pentru a interzice aceste substante cu totul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#etnobotanice interzise Romania, #etnobotanice controale magazine, #masuri etnobotanice interzise , #etnobotanice