Razie a politiei in magazinele "de vise" din Capitala

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 17:14
1551 citiri
Razie a politiei in magazinele "de vise" din Capitala
Foto: Arhiva

In urma unei ample actiuni de control a magazinelor care comercializeaza substante psihoactive, pe raza intregii Capitale, au fost ridicate produse etnobotanice in valoare de peste 13.000 de lei si a fost dispusa suspendarea activitatii a doua magazine.

Totodata, peste 80 de g. de substante tip "spice" si 270 plicuri cu produse tip "spice" au fost ridicate in vederea expertizari, se arata intr-un comunicat al IGP.

Pe langa politistii Serviciul Antidrog din cadrul B.C.C.O. Bucuresti si cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din D.G.P.M.B., la operatiune au participat si specialisti de la Garda Financiara - Sectia Municipiului Bucuresti, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti si Directia pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti.

In timpul acestei operatiuni, oamenii legii au controlat 11 magazine, fiind ridicate 82,4 g. substante tip "spice" si 273 plicuri cu produse tip "spice", in valoare de 13.650 de lei, precum si 1671 lei, bani susceptibili a proveni din vanzarea de "etnobotanice". Toate substantele vor fi inaintate la Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor, din cadrul I.G.P.R., pentru expertizare.

De asemenea, au fost constatate 11 infractiuni, aplicate 13 sanctiuni contraventionale in valoare de 64.200 de lei, fiind, totodata, suspendata activitatea, la doua magazine.

In cauza, in dosarele penale intocmite de politisti, se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de "cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere in vanzare, vanzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumparare, detinere ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc si de mare risc, fara drept", fapte prevazute si pedepsite de art. 2, alin. 1 si 2, din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#razie magazine vise Bucuresti, #amenzi etnobotanice, #razie magazine etnobotanice , #etnobotanice