Ziare.com

2.400 de copii exploatati prin munca au ajuns in grija Salvati Copiii

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:01

   

2.400 de copii exploatati prin munca au ajuns in grija Salvati Copiii
Situatia copiilor explotati prin munca si cercetatorie se agraveaza de la zi la zi. Numai in 2009 un numar de 2.405 copii aflati in astfel de situatii au ajuns in centrele Salvati Copiii, cu toate ca cifrele oficiale ale ANPFDC, arau ca doar 412 copii din Romania erau exploatati prin munca, inclusiv prin cersetorie.

In Raportul privind munca copiilor in Romania, realizat in anul 2004 de Institutul National de Statistica, se arata ca numarul copiilor implicati in forme grave de munca in mediul urban si rural este de aproximativ 70.000.

8,8% dintre acestia luau parte la activitati grele, iar in 96,6% din cazuri fiind ignorate reglementarile privind varsta si durata muncii.

In ceea ce priveste mediul urban majoritatea copiilor implicati in forme grave de munca sunt pusi sa cerseasca pentru a contribui la supravietuirea familiilor lor, arata Organizatia Salvati Copiii Romania.

"A da bani copiilor care cersesc inseamna sa perpetuezi o situatie dramatica, in care ei sunt exploatati de catre adultii, de cele mai multe ori proprii parinti.

Privati de copilarie si de drepturile fundamentale la educatie, joaca si odihna, acestor copii li se interzice, de fapt, sansa la un viitor onest", a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 776 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor