Aberatia zilei: Zvonul bate realitatea

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 18:15
5435 citiri
Aberatia zilei: Zvonul bate realitatea
Foto: Arhiva

De aproape o luna, micuta localitate gorjeana Targu-Carbunesti este cuprinsa de panica. Copiii sunt inchisi in case, femeile pasesc pe strada numai dupa ce se uita bine in stanga si in dreapta, iar barbatii ciulesc urechile doar-doar aud fasaitul unui ... piton in tufisuri.

Un zvon tembel a isterizat orasul, iar faptul ca dezmintirile oficiale nu reusesc sa il anihileze spune foarte multe despre increderea oltenilor in autoritati si despre cat de obisnuiti sunt oamenii locului cu minciuna.

Singura certitudine este ca in urma cu o luna Circul Colosseum a sustinut un spectacol in Targu Carbunesti. Un anonim mucalit amator de filme de groaza (sau de desene animate...) a lansat zvonul ca un piton ar fi scapat de la circ si s-ar fi refugiat in padurea din apropiere.

Vestea s-a dus din gura in gura pana in fundul orasului. Cum s-o mai opresti, mai ales ca romanului ii place sa mai bage si de la el? "Jandarmii rascolesc padurea!". "Proprietarii circului s-au intors sa il caute!". Fiecare a inflorit povestea cum s-a priceput mai bine.

Dupa binecunoscutul principiu oltenesc, "fusei aici, facui asta", reprezentantul Circului Colosseum, Constantin Dimitriu, a explicat din rasputeri ca nu a existat, nu exista si nici nu va exista prea curand vreun piton plimbaret prin Targu Carbunesti.

"Noi nu am folosit pitoni in spectacol, pentru ca nu aveam pitoni. Noi n-am pierdut niciunul, pentru ca nici nu avem. Deci ce sa pierdem?!", i-a intrebat el exasperat pe jurnalistii porniti in cautarea monstrului ucigas, relateaza gorjexclusiv.ro.

Si primarul Mihai Mazilu este satul pana peste cap de aceasta poveste. "Chiar este isterie. Daca se intampla o astfel de actiune, se dadea alarma. Era anuntata politia veterinara, se faceau cautari. Circul a venit, a facut spectacolul si a plecat", a explicat primarul.

Rand pe rand, reprezentantii Politiei si Jandarmeriei au negat existenta pitonului. Te pui insa cu gura lumii si cu presa avida de breaking-news-uri? Sa crezi primarul, care ti-a promis de atatea ori luna de pe cer sau sa crezi ce ti-a zis vecina aseara, la gard?

Si uite-asa s-a mai trezit la viata o urbe plictisita.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#piton circ Targu Carbunesti , #eveniment
Comentarii
Poza PSD Erie
PSD Erie
rank 5
Toarasi, fiti VIGI danu LENTI, nu va uitati in ochii pitonului finca
Poza m.omiduta
m.omiduta
rank 5