Afaceri inchise dupa ce angajatii si-au luat concedii medicale prelungite

Joi, 22 Iulie 2010, ora 17:36
2547 citiri
Afaceri inchise dupa ce angajatii si-au luat concedii medicale prelungite

Un patron din Arad a fost nevoit sa-si inchida doua firme dupa ce mai multi angajati au ramas in concedii medicale prelungite ori s-au pensionat pe caz de boala si au plecat sa munceasca in strainatate, transmite corespondentul NewsIn.

Marin Crisan, proprietarul "Group Crisan", care deruleaza activitati in domeniul sudurii, sustine ca, in opinia lui, angajatii care au primit concedii medicale ori s-au pensionat nu pareau a fi bolnavi. Crisan a declarat ca a fost nevoit sa inchida doua firme din cadrul grupului dupa ce a ramas fara 24 de angajati, plecati in concediu medical sau pensionati pe caz de boala.

"Au primit concedii medicale pe banda rulanta. Si-au scos concedii medicale pe doua-trei luni, ceea ce m-a obligat sa ii platesc in continuare si nu am mai putut angaja alti oameni din lipsa de bani. Nu erau bolnavi deloc, doar s-au dus in Italia si Germania la munca. Am fost la medici si le-am spus sa se opreasca pentru ca ma falimenteaza. Nu vreau sa-i acuz pe toti medicii, dar sunt cativa care chiar nu merita sa fie medici", a declarat Marin Crisan.

Proprietarul "Group Crisan" a mai spus ca numarul sudorilor din Arad este foarte mic si, imediat dupa plecarea angajatilor la munca in strainatate, nu si-a mai gasit forta de munca sa angajeze. "Ei aveau concedii medicale pe care eu trebuia sa le platesc, chiar daca le deduceam din contributiile la asigurarile sociale. De unde sa mai am bani sa platesc alti angajati? Si sudorii se pot numara pe degete in ziua de azi", a afirmat Marin Crisan.

Isi muta activitatea in Slovenia

Crisan a spus ca isi va muta activitatea in Slovenia, unde si-a cumparat un teren pe care va amenaja o hala de productie a materialelor de sudura, dupa care va derula contracte cu centrale electrotermice din Austria.

"In Slovenia nu e atata birocratie, poti sa derulezi o afacere linistit, esti respectat, iti platesti darile catre stat si nu ai niciun fel de probleme. In Romania am 40 de procese pe rol, atat cu clientii, cat si cu statul pentru a-mi recupera banii pe care mi-i datoreaza. Muncesc 16-18 ore pe zi, platesc toate taxele si impozitele si, la final, cand trag linie, imi dau seama ca nu am ramas cu nimic", a sustinut Marin Crisan.

Patronul din Arad a mai spus ca nivelul taxelor in Slovenia este comparabil cu cel din Romania, "insa numarul << birurilor >> este mult mai mic".

Group Crisan detine cel mai mare depozit din vestul tarii de sarme, electrozi, vergele, materiale si accesorii de protectie a muncii si este importator direct de materiale si accesorii de tehnica sudurii. Group Crisan furnizeaza solutii si servicii in domeniul sudurii pentru sectoare de activitate precum productia de nave maritime si vagoane de cale ferata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#patron Arad inchide firma, #angajati concediu medical , #eveniment