Afirmatia premierului Citu: "Revenirea economiei in V este o certitudine"

Marti, 16 Februarie 2021, ora 10:38
2973 citiri
Afirmatia premierului Citu: "Revenirea economiei in V este o certitudine"
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO Arhiva Guvernul Romaniei.

Prim-ministrul Florin Citu afirma ca revenirea economiei in "V" este "o certitudine", dupa ce, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, in trimestrul IV din 2020 economia Romaniei a crescut cu 5,3%.

"Economia Romaniei, performanta care spulbera estimarile apocaliptice! In trimestrul IV din 2020 economia Romaniei a crescut cu 5,3%!!! O performanta fantastica. Cea mai rapida revenire a economiei din istorie. Am promis. Am facut. Am avut dreptate. Revenirea economiei in V, o certitudine!", sustine Florin Citu, marti, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

El reaminteste ca in 2020 economia Romaniei, alaturi de cea globala, a fost lovita de cea mai mare criza din ultima suta de ani.

"Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3,9%. Am luat cele mai bune masuri din punct de vedere economic si am spulberat toate estimarile apocaliptice. Impreuna am reusit sa redresam economia si sa avem acest rezultat. Romania a performat in 2020 cu 5% mai bine decat estimarile initiale si in medie cu 2,5% mai bine decat toate estimarile publicate de institutiile internationale, CE, agentiile de rating si institutiile financiare", adauga Citu.

Premierul puncteaza ca 2021 este anul reformelor si al investitiilor.

"Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul reformelor si al investitiilor. Corectam 30 de ani de amanari si de populism. In acest prim mandat, de 4 ani, promit sa pun economia pe o traiectorie de crestere economica sustenabila si sa creez un mediu economic in care toti romanii au sansa de reusi", mai afirma Citu.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Florin Citu, #premier, #economie, #revenire , #eveniment