Amenda pentru firma care a efectuat dezinsectia la liceul din Arad: Substanta era expirata

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 14:29
2777 citiri
Amenda pentru firma care a efectuat dezinsectia la liceul din Arad: Substanta era expirata
Foto: Liceul Teoretic "Adam Muller Gutenbrun"

Firma din Hunedoara care a efectuat, pe 10 ianuarie, dezinsectia la Liceul Teroretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, in urma careia 40 de elevi au ajuns la spital, a fost amendata de inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) cu 40.000 de lei, dupa ce s-a constatat ca substanta folosita avea expirat avizul de punere pe piata.

"In urma verificarii Registrului National al produselor biocide, actualizat in septembrie 2019, se constata ca produsul SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr. 117 BIO/02/12.24 (la pozitia 644), nu mai este avizat sanitar incepand cu data de 1 mai 2019 intrucat producatorul nu face dovada inregistrarii produsului in R4BP pana la cel tarziu data includerii ultimei substante active in lista substantelor aprobate. Drept urmare, se considera ca operatorul a utilizat produsul dupa data de expirare a Avizului de punere pe piata", se arata intr-un comunicat al DSP Hunedoara, remis joi.

In stocul firmei de deratizare se mai aflau 35 de litri din substanta folosita la dezinsectie, care urma sa expire in luna martie si a fost interzisa la utilizare. Substanta va fi distrusa cu ajutorul unei unitati specializate, iar documentul care atesta acest lucru va fi prezentat DSP Hunedoara.

Inspectorii sanitari au mai constatat ca produsele biocide folosite la efectuarea dezinsectiei si dezinfectiei au fost combinate si utilizate concomitent prin pulverizare cu atomizorul, ceea ce nu este in conformitate cu avizele sanitare ale produselor.

Pe de alta parte, echipa de control a DSP Hunedoara a constatat ca personalul angajat al firmei detine certificate de calificare profesionala si certificate de insusire a notiunilor fundamentale de igiena, in conformitate cu reglementarile Ministerului Sanatatii.

La jumatatea lunii ianuarie, 40 de elevi de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad au ajuns la spital din cauza problemelor de sanatate aparute in urma unei dezinsectii efectuate in salile unitatii de invatamant pe data de 10 ianuarie.

Cazul a fost preluat si de politistii din judetul Arad, care au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si trafic de produse sau substante toxice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#firma dezinsectie arad amenda , #eveniment