Andrei Muraru, acreditat in functia de ambasador al Romaniei in Statele Unite

Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 18:02
4416 citiri
Andrei Muraru, acreditat in functia de ambasador al Romaniei in Statele Unite
Andrei Muraru a fost consilier predidential din anul 2014 FOTO Facebook/Andrei Muraru

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, un decret prezidential prinvind numirea lui Andrei Muraru in functia de ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii. Inainmte de a-l numi in functie, presedinmtele Iohannis l-a eliberat pe Muraru din functia de consilier prezidential.

Andrei Muraru il va inlocui pe George Maior la Washington, acare va pleca la post la ambasada Romaniei din Iordania.

Andrei Muraru a fost consilier prezidential din anul 2014, de la inceputul primului mandat prezidential al lui Klaus Iohannis.

El a declarat ca printre prioritatile mandatului sau se vor numara sporirea investitiilor americane in Romania si cresterea prezentei militare americane.

Nascut in 1982, este absolvent al Facultatii de Istorie (2005), licentiat al programului de master "Romanii si Europa" (2007) si doctor in Istorie (2011) al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

A lucrat in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) inca de la infiintare (2006), ocupand diferite pozitii, de la expert-cercetator la presedinte executiv (2012-2014). In perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru si consilier al directorului general al Arhivelor Nationale ale Romaniei. A fost membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (2014). In intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al presedintelui Partidului National Liberal, Klaus Iohannis.

Andrei Muraru este lector universitar in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana) si cercetator stiintific III la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".

A fost decorat de Regele Mihai pentru contributia adusa la cunoasterea istoriei monarhiei din Romania cu medalia "Regele Mihai I pentru loialitate" (2008) si pentru activitatea in fruntea IICCMER cu Ordinul "Coroana Romaniei" in grad de Ofiter (2015).

Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, 23 aprilie, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru cariera militară ar trebui să se facă mai multă...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Andrei Muraru consilier Iohannis, #Ambasador SUA Romania, #decret, #Iohannis , #eveniment
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza Vasile_Roaita
Vasile_Roaita
rank 5
Cit din PIB dau rusii pentru tinichele si spioni ?