Angajatul TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, in presa internationala

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 17:05
5434 citiri
Angajatul TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, in presa internationala

Incidentul de joi, din Parlamentul Romaniei, a fost relatat pe larg de agentiile de stiri internationale, fiind preluat in cele mai indepartate colturi ale lumii.

Radio Free Europe/Radio Liberty relateaza imprejurarile in care angajatul TVR s-a aruncat de la balcon, spre stupoarea parlamentarilor care dezbateau cea de a patra motiune de cenzura din acest an.

Dezbaterile au fost intrerupte pentru scurt timp, si nimeni altcineva nu a mai fost ranit, in afara barbatului care a ajuns la Urgenta, in stare stabila.

Jurnalistii de la The Sofia Echo prezinta pe larg cazul, preluand o relatare Reuters. Barbatul care a incercat sa se sinucida in acest mod inedit purta un tricou pe care scria "Ne-ati ucis viitorul".

Este de asemenea prezentata reactia premierului Emil Boc, care a asistat la tentativa de suicid. "Stiu si inteleg ca multi romani o duc foarte rau, dar nu este vina exclusiva a nimanui", a spus premierul roman, facand un apel la luciditate si solidaritate pentru depasirea situatiei grele in care se afla tara.

Reuters prezinta si pozitia TVR, care arata intr-un comunicat situatia familiala dificila a angajatului sau, acesta fiind tatal a doi copii, dintre care unul autist.

Associated Press, preluata de kansascity.com, relateaza de la Bucuresti despre gestul lui Adrian Sobaru, un electrician de la televiziunea nationala, care s-a aruncat de la balconul Parlamentului in momentul in care premierul a inceput sa vorbeasca de la tribuna pe tema motiunii de cenzura depuse de Opozitie.

Agentia precizeaza in stire ca barbatul a incercat in acest mod sa protesteze fata de masurile de austeritate adoptate de Guvernul de la Bucuresti si precizeaza ca el a fost ranit, dar viata sa nu este pusa in pericol desi a cazut in gol de la mai bine de 7 metri inaltime.

Premierul Emil Boc s-a declarat socat de aceasta tragedie, dar a facut apel la calm. Sedinta plenului reunit a fost reluata in absenta Opozitiei, iar motiunea de cenzura a picat, nefiind votata de nimeni.

AP reaminteste deciziile luate de Guvern in acest an, privind scaderea drastica a cheltuielilor publice, decizii care au nemultumit profund multi romani. De asemenea, in stirea AP se subliniaza faptul ca Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon exact in ziua in care Romania comemoreaza 21 de ani de la Revolutia din decembrie 1989.

The Straits Times ii informeaza pe singaporezi in legatura cu cele petrecute in Parlamentul roman, in timp ce stirea a fost preluata si de cotidianul irlandez The Independent, de Forbes, Israel News, The Belfast Telegraph, Taiwan News, The Mirror, de presa franceza si spaniola.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#roman aruncat balcon Parlament, #adrian Sobaru Parlament, #sinucigas parlament , #eveniment
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Era si normal, "VAI de TARA care isi OMOARA CONDUCATORUL in zi sfanta"......
Poza Lazar
Lazar
rank 5
Citati din articolul Mediafax,unde se spune de venitul lunar de 1000 de euro al acestui salariat.