Antena 3, amendata dupa interventia Oanei Lovin, a Danei Budeanu si a Codrutei Cerva

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 21:52
11117 citiri
Antena 3, amendata dupa interventia Oanei Lovin, a Danei Budeanu si a Codrutei Cerva
Captura Antena 3 (Pagina de Media)

Trustul Intact a fost sanctionat din nou dupa mai multe nereguli la emisiunile electorale pe care le-au difuzat pe 3, 7, 13 si 14 septembrie. Postul Antena3 a primit o amenda de 7.500 de lei dupa aparitia Danei Budeanu, a Codrutei Cerva si a Oanei Lovin in platoul emisiunii Sinteza Zilei.

Pe langa amenda de 7.5000 de lei, Antena 3 a mai primit si o somatie publica pentru ca in unele emisiuni electorale nu s-a marcat corespunzator, informeaza Pagina de Media.

Antena 3 a avut mai multe emisiuni electorale. Una in care a difuzat un video cu Dana Budeanu in care foloseste un limbaj licentios, una in care este "atacata" Clotide Armand, candidata USR Plus la Primaria Sectorului 1 si una in care Codruta Cerva, invitata la Sinteza Zilei, i-a facut campanie Gabrielei Firea, iar videochatista Oana Lovin i-a adus acuzatii negative lui Nicusor Dan, contra-candidatul PNL la Primaria Capitalei.

Au fost doua propuneri de amenzi: una de 15.000 de lei a Dorinei Rusu, membrul CNA cel mai vocal in acest caz, si una de 7.500 de lei din partea lui Radu Herjeu. In cele din urma, amenda de 7.500 a lui Herjeu a fost votata.

Dorina Rusu, membru CNA:

"Niste acuzatii de banda. E clar de la cap la coada ca este o facatura. Vreau sa spun ca am citit informatii despre toate lucrurile, pentru ca eram curioasa si din ce am vazut, nimic nu e adevarat. Nimic nu este prezentat asa cum este in realitate si este prezentat ca bomba zilei. Astea nu sunt emisiuni, astea sunt executii!

Codruta Cerva vorbeste despre Firea, fara ca emisiunea sa fie marcata si se face campanie. Pe tot parcursul acestui fragment pe care l-am vizionat, atitudinea moderatorului nu este echilibrata. Articolul 66 se aplica din plin aici. Pe de alta parte, cred ca si in cazul lui Clotide Armand, este greu sa te duci intr-o emisiune in momentul in care acolo se urmareste executarea ta.

Codruta Cerva, Mugur Ciuvica, toti oamenii din studio au vorbit intr-un singur sens. Toti au facut acuzatii, au fost convinsi ca tot ce se vorbeste acolo este adevarat, deci acea emisiunea, ca si cele care au urmat cu Nicusor Dan a fost o executie. Cred ca n-ar trebui sa fie asa."

Ce spune Legislatia

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate in intervalul orar 6,00 - 23,00 productii care prezinta:

b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;

Art. 40 - (1) In virtutea dreptului la propria imagine, in cazul in care in programele audiovizuale se aduc acuzatii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie sustinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate si invitate sa intervina pentru a-si exprima punctul de vedere. In situatia in care persoana vizata refuza sa prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactata prin incercari repetate, trebuie precizat acest fapt.

(5) Moderatorii, prezentatorii si realizatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
#Antena 3, #amenda, #oana lovin, #dana budeanu , #eveniment