Aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu sunt depozitate in Portul Constanta

Joi, 13 August 2020, ora 12:39
4377 citiri
Aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu sunt depozitate in Portul Constanta
Foto: Pixabay

Aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu se afla depozitate in aceasta perioada in Portul Constanta in magazii certificate in acest sens, a transmis Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta (CN APMC). De la inceputul anului si pana in prezent aproximativ 90.000 de tone de azotat de amoniu au fost operate de navele maritime si fluviale in Portul Constanta.

CN APMC a transmis joi, printr-un comunicat de presa, ca operatorii care manipuleaza marfuri periculoase in portul Constanta, categorie in care se incadreaza si azotatul de amoniu, au obligatia intocmirii unui plan de masuri de securitate aprobat de ISU privind manipularea, depozitarea si transportul acestor tipuri de marfuri.

"In prezent, avem in evidentele CN Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta cinci operatori care efectueaza operatiuni de incarcare/descarcare si depozitare temporara a acestui tip de marfa. Acest tip de marfa este stocat in magazii specializate certificate in acest sens de ISU. Astazi, 13 august 2020, sunt stocate 25.952 tone azotat de amoniu in portul Constanta, astfel: 4.908 tone de azotat de amoniu sunt depozitate in magazii certificate la Schenker (Constanta Sud), urmand sa plece in urmatoarele 2 saptamani in tranzit in Ungaria; 17.521 tone de azotat de amoniu sunt depozitate in magazii certificate la Chimpex (in zona de nord a Portului Constanta); 3.523 tone de azotat de amoniu sunt depozitate la Midia International (in zona Midia Portului Constanta)", se arata in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca de la inceputul anului pana in prezent, s-au operat in portul Constanta 87.292 tone azotat de amoniu la navele maritime si fluviale, o cantitate normala si medie in raport cu cantitatile operate in ultimii 5 ani. Toti operatorii ce au operat acest tip de marfa indeplinesc conditiile de siguranta impuse, conform ISU, a mai transmis CN AMPC.

Ultima nava cu azotat de amoniu a fost operata in data de 17 iulie 2020.

Azotatul de amoniu este folosit preponderent in industria producerii de ingrasaminte chimice, iar depozitarea se face in conditii speciale ferit de foc, in cantitati limitate in functie de concentratia de azot, culoare de acces intre stive, ferit de materiale incompatibile (combustibili, lubrifianti, pulberi metalice).

"CN APM are proceduri de monitorizare si control a operatiunilor cu marfuri periculoase, precum si personal instruit care efectueaza inspectii in terminale, asigurandu-se astfel de respectarea tuturor normelor in vigoare", mai precizeaza comunicatul.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că CNAIR a trimis marți, 23 aprilie, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentaţia de atribuire a contractului pentru...
#port, #Constanta, #azotat de amnoiu, #depozitat, #tone , #eveniment
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Sunt curios ce provenienta are ? avand in vedere can noi importam ,