VIDEO Arhiepiscopia Tomisului, despre clipul publicitar in care apare IPS Teodosie: "Serviciul de tip catering este oferit la cerere celor ce folosesc spatiul respectiv"

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 09:03
6923 citiri
VIDEO Arhiepiscopia Tomisului, despre clipul publicitar in care apare IPS Teodosie: "Serviciul de tip catering este oferit la cerere celor ce folosesc spatiul respectiv"
FOTO Youtube (caputra)

Arhiepiscopia Tomisului a explicat joi aparitia IPS Teodosie in clipul de prezentare a unui local de parastase, afirmand ca acesta a binecuvantat spatiul, care a fost pus gratuit la dispozitia Bisericii, si ca nu poate fi vorba despre o reclama comerciala. De asemenea, precizeaza ca detinatorul spatiului ofera la cerere servicii de catering, acesta fiind motivul pentru care in clip se refera la "clienti" si la "preturi".

"Asa cum si IPS Teodosie spune in videoclipul respectiv, este vorba de un spatiu CONSACRAT EXCLUSIV slujirii parastaselor pe care credinciosii le solicita Bisericii. Acest spatiu a fost pus gratuit la dispozitia Bisericii, de catre domnul Bogdan Dumitru, un apropiat al Bisericii si teolog, ca fiind o anexa de tip trapeza a parohiei "Sf. Mc Haralambie" din apropiere. IPS Teodosie a binecuvantat acest spatiu ca intrand in folosinta parohiei respective, asa cum unele parohii au centre sociale care au si spatii pentru parastase. Prin urmare nu poate fi vorba de un contract comercial de folosinta sau de inchiriere al spatiului respectiv, nici de o reclama comerciala la un spatiu al Bisericii", precizeaza joi Arhiepiscopia Tomisului, referitor la "aparitia IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, intr-o presupusa reclama".

In privinta "clientilor" si "preturilor" la care Bogdan Dumitru se refera, "este vorba doar de serviciul de tip catering care, asa cum se si aude, este oferit suplimentar, LA CERERE, celor ce folosesc spatiul respectiv", adauga arhiepiscopia, concluzia fiind ca "IPS Teodosie nu are cum sa faca reclama comerciala unui spatiu al Bisericii".

Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, apare in prezentarea localului de parastase din Constanta, iar purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tanasescu, a precizat miercuri seara pentru News.ro ca nu se poate spune ca este o reclama avand in vedere ca spatiul a fost cedat gratuit catre Biserica de proprietarul localului respectiv. Proprietarul apare in clip spunand ca vine in intampinarea clientilor cu un segment nou, putand face la cerere coliva, capete, colaci si ca ofera servicii de calitate la preturi competitive.

"Sunt diverse restaurante unde se fac si pomeni si alte evenimente. Aceasta este consacrata exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru sa ai unde sa faci pomana in tihna", a precizat in clip Inalt Prea Sfintitul Teodosie.

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tanasescu, a declarat pentru News.ro ca in acest caz nu se poate vorbi de o reclama.

"Nu putem vorbi de reclama, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor savarsi doar slujbele bisericesti. Inalt Prea Sfintitul a fost acolo, a binecuvantat salonul respectiv si apoi a spus un cuvant pentru cei care urmaresc materialul respectiv. Dar nu este o reclama in sensul ca nu are un contract de publicitate. Patronul respectiv respectiv a pus localul respectiv la dispozitie pentru cei care doresc sa faca parastase. Sunt situatii in care omul nu are posibilitatea sa faca parastasul acasa sau la un restaurant. Are un spatiu pus la dispozitie exclusiv pentru acest lucru", a afirmat preotul Eugen Tanasescu.

El a mentionat ca salonul poate fi gandit ca o anexa a unei parohii, avand in vedere ca sunt parohii care au cantine sociale, sala de mese.

"El a pus la dispozitia Bisericii acel spatiu, pentru ca este un om apropiat de Biserica. Nu e un serviciu comercial de oferit parastase. Avem parohii care au asezaminte sociale, sala de mese, trapeze, cantine sociale, loc de facut parastase. Si acesta trebuie tratat chiar asa, salonul respectiv nu mai e restaurant", a explicat purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru News.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#IPS Teodosie, #reclama, #clip publicitar , #eveniment