Atanasoaei: Numarul cainilor eutanasiati depinde de societate

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 23:11
2193 citiri
Atanasoaei: Numarul cainilor eutanasiati depinde de societate
Foto: B1

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat ca masura eutanasierii cainilor fara stapan, care nu sunt adoptati intr-un anumit termen, este cea mai eficienta metoda de a scapa de problema maidanezilor.

"Poate este adevarat ca in 5 - 6 ani de ani dupa sterlizare dispar, de la Mama Natura. Dar la ce costuri umane? Vor disparea dupa ce alti 15.000 - 20.000 de oameni vor fi muscati. Nu cred ca orice alta solutie poate fi eficienta pe termen scurt", a spus prefectul, la emisiunea Nasul, pe B1 TV.

El a explicat ca propunerea sa consta in adunarea cainilor de pe strazi, separarea lor pe categorii - cei bolnavi incurabil fata de cei de cei tratabili, cei agresivi de cei neagresivi - sterliziarea, vaccinarea, deparazitarea si microciparea lor. Apoi, acestia vor fi tinuti timp de 7 - 14 zile in adapost, iar, daca in aceast perioada nu vor fi adoptati, vor fi eutanasiati.

Cainii vagabonzi din Bucuresti ar putea fi eutanasiati. Sunteti de acord?

"Nimeni nu opreste pe nimeni sa adopte 400 de caini maine dimineata. Dar, daca nu vrem sa ajungem la masura radicala a eutanasierii, o va dicta societatea. Atat timp cat lumea nu va vrea sa eutanasieze, foarte multi caini vor fi adoptati. Problema trebuie rezolvata intr-un fel, nu in 7 ani de acum inainte", a spus Atanasoaei.

Pentru a putea adopta caini, potrivit propunerii sale, doritorii trebuie, in primul rand, sa faca dovada spatiului si dovada faptului ca sunt unici proprietari. In cazul celor care stau la bloc, doritorii trebuie sa obtina si acordul celorlalti locatari, daca vor sa adopte mai mult de un caine.

De asemenea, propunerea sa prevede obligativitatea medicilor veterinari sa microcipeze cainii, inclusiv pe cei de la sate, lasati, de multe ori, liberi de catre stapani.

Vadim Tudor: Voi organiza un miting pentru apararea cainilor fara stapan

In plus, se urmareste si crearea unei baze de date cu toti cainii, atat in vederea scopului de a-i numara, dar si pentru a se stii care au sau nu stapani.

Potrivit spuselor sale, in prezent, intretinerea unui caine in adapost costa statul 300 de lei pe luna.

"ONG-urile ar trebui sa inteleaga ca nici propunerile noastre nu-i impiedica sa adopte toti cainii din oras, daca au capacitatea. Daca am fi mai putin ipocriti si mai mult concentrati pe lucrurile reale, problema ar fi rezolvata", a adaugat prefectul Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#caini fara stapan, #eutanasiere caini vagabonzi , #eveniment