Proiect la Primaria Bucuresti: autobuze-amfibie in lacurile Herastrau, Floreasca, Tei, la Muzeul Satului si Arcul de Triumf

Miercuri, 10 Februarie 2021, ora 13:05
4659 citiri
Proiect la Primaria Bucuresti: autobuze-amfibie in lacurile Herastrau, Floreasca, Tei, la Muzeul Satului si Arcul de Triumf
Autobuzul amfibie ar putea fi vazut in parcurile din Bucuresti FOTO Facebook/ Vitalie Cojocari

Autobuze-amfibie ar putea circula in Bucuresti, prin lacurile Herastrau, Floreasca, Tei, la Muzeul Satului sau la Arcul de Triumf. Oficialii directiei Lacuri Parcuri si Agrement din cadrul primariei Capitalei au propus un astfel de proiect.

"Administratia Lacuri Parcuri si Agrement confirma informatia pe care v-am dezvaluit-o ieri. Si anume ca si-a propus sa cumpere un autobuz amfibie pe care sa-l foloseasca in parcuri.

Am cerut un punct de vedere de la ALPAB, iar institutia mi-a explicat ce este cu acest autobuz amfibie, dar mai ales unde vrea sa-l foloseasca?

Administratia sustine ca a propus in noul buget al Capitalei achizitia unui vehicul amfibie (autobuz amfibie) in valoare de cel mult 2.3 milioane de lei + TVA. In jur de o jumatate de milion de euro.

Pretul este unul estimat de Directorul agrement din cadrul ALPAB", scrie jurnalistul Vitalie Cojocari pe pagina sa de Facebook.

De ce vrea ALPAB autobuz amfibie

"Vapoarele detinute la momentul actual de catre A.L.P.A.B., din cauza vechimii, nu mai pot fi utilizate ca nave de pasageri care sa efectueze plimbari de agrement, nici treceri prin ecluza, ci doar ca bacuri de trecere intre debarcadere", spune institutia, citata de Cojocari.

Aceasta are in administare o salba de lacuri pe raul Colentina. Si anume Herastrau, Floreasca si Tei, iar intre Herastrau si Floreasca exista o ecluza.

Pentru ce achizitii absurde i-au cerut directorii din primarie bani lui Nicusor Dan: "S-au cerut 25 de milioane de lei pentru noi statui in Bucuresti"

"ALPAB a preluat acum 2 ani de la primaria Generala proiectul "Amenajarea circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei", proiect in valoare de vreo 18 milioane de euro.

Acesta ar fi prevazut construirea unei alte ecluze, intre lacurile Floreasca si Tei. Asta ca sa poata trece turistii cu vaporasul dintr-un lac in altul. Ecluza nu a fost construita.

Tot PMB ar fi trebuit, spune ALPAB, sa cumpere si vaporasul. Nu s-a intamplat.

Acum nu ar exista legatura intre parcurile mentionate mai sus, nici macar pietonala, se plange ALPAB", mai scrie jurnalistul.

ALPAB spune ca propunerea nu a fost supusa votului in Consiliul General. Achizitia s-ar face cu achizitie din afara "avind in vedere ca nu exista producatori de autobuze amfibie in Romania", mai scrie jurnalistul.

"L-am intrebat astazi pe primarul Nicusor Dan de ce a refuzat introducerea Autobuzului Amfibie in proiectul bugetului Capitalei? A ras si a promis ca va prezenta presei mai multe "idei" care insumate ar fi depasit cu mult bugetul capitalei.

Apropo, bugetul din 2021, de aproape un miliard de euro, ar urma sa fie votat de Consiliul General dupa ce va fi adoptat bugetul Romaniei", mai scfrie Vitalie Cojocari.

Aceasta nu este singura "pretentie fantezista" a unei companii municipale.

In luna ianuarie, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a dat cateva exemple de asfel de solicitari ale companiilor municipale pentru anul 2021.

Una dintre acestea ar fi solicitarea ALPAB de a cumpara banci cu pretul de 5.000 de lei, vin in urma unor studii alcatuite de catre companiile municipale. In acest sens, el a precizat, la B1 tv, ca amenajarea Parcului Herastrau a fost evaluata de Compania Municipala Dezvoltare Durabila la pretul de 370 de milioane de lei.

Mai puteti citi:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#autobuz amfibie, #ALPAB, #lacuri Bucuresti, #parcuri , #eveniment
Comentarii
Poza Bizon
Bizon
rank 5
PNL a făcut reformă fiscală. Ne-am trezit cu 33 de taxe în plus...