Ce spune Traian Berbeceanu despre noul sef al Politiei Romane, chestorul Benone Matei

Joi, 13 Mai 2021, ora 19:24
8377 citiri
Ce spune Traian Berbeceanu despre noul sef al Politiei Romane, chestorul Benone Matei
Traian Berbeceanu, fost prefect al Capitalei FOTO Hepta

Traian Berbeceanu, fostul prefect al Capitalei si unul dintre cei mai respectati politisti, fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, a salutat numirea chestorului Benone Matei in fruntea Politiei Romane.

"O decizie excelenta a domnului prim ministru Florin Citu!

Chestorul de politie Matei Benone este, probabil, cel mai bun ofiter de politie aflat in activitate!

Un exemplu de onoare, cinste, loialitate si profesionlism!

Felicitari si mult succes, domnule Inspector General!", a scris Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.

Chestorul Benone Matei a fost numit joi, 13 mai, de premierul Florin Citu seful Politiei Romane, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial. El conduce acum Directia de Operatiuni Speciale din politie.

Benone Matei a primit gradul de chestor de politie in noiembrie 2020 de la presedintele Klaus Iohannis.

Traian Berbeceanu este unul dintre cei mai respectati politisti romani, fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, pozitie in care mai multi procurori au fabricat probe pentru a obtine inlaturarea sa.

Desi acestia din urma au fost condamnati in prima instanta, procesul este suspendat si se asteapta un verdict de la CJUE, intre timp Berbeceanu a ajuns seful de cabinet al ministrului de Interne.

Traian Berbeceanu a lucrat in Politie timp de 25 de ani, pana la pensionarea sa, din 2018, si a condus Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia intre anii 2005 si 2013, pana la punerea sa sub invinuire. In 2007 a primit distinctia de politist al anului in Romania pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, in dosarul denumit "Hidra".

#berbeceanu, #Politia Romana, #chestor , #eveniment