"Bestia din Luton", românul care i-a îngrozit pe englezi, personaj de documentar la un post TV britanic

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 03:05
15485 citiri
"Bestia din Luton", românul care i-a îngrozit pe englezi, personaj de documentar la un post TV britanic
Infractorul român a fost surprins de camerele de supraveghere ale casei

Săndel Hornea (36 de ani) a fost numit de britanici „Bestia din Luton”, după ce a mutilat două femei și o adolescentă din Londra. Românul a ajuns unul dintre răufăcătorii celebri în Marea Britanie, iar un documentar despre el va fi difuzat de postul de televiziune Channel 4.

Incidentul a avut loc acum doi ani, în Luton, când bruta s-a prezentat ca fiind agent Amazon, pentru a putea să intre în casa femeilor. Odată ce le-a păcălit și a reușit să intre, bărbatul s-a năpustit asupra lor cu o violență ieșită din comun și a început să le lovească cu brutalitate.

Bruta a atacat o fată, în vârstă de 14 ani, pe mătușa și pe bunica acesteia, în casa lor, după ce s-a prezentat ca fiind șofer la Amazon.

Scenele îngrozitoare au fost surprinse de camerele de supraveghere ale familiei. The Mirror scrie că românul și-a lovit victimele cu pumnii și picioarele în cap, mutilându-le. Pe adolescenta de 14 ani a târât-o pe podea până în bucătărie, lovind-o încontinuu. I-a spart arcada, iar tânăra a suferit și câteva leziuni. Asta după ce în prealabil „se ocupase” de mătușa ei, pe care a bătut-o de asemenea cu o furie greu de înțeles.

După ce a găsit o parte din banii familiei, infractorul a fugit cu o consolă de jocuri despre care a crezut că este hard disk-ul camerei de supraveghere. S-a înșelat, iar acest lucru a fost prima și cea mai mare greșeală făcută de tâlhar, pentru că între timp camerele de supraveghere au filmat tot, iar pe baza imaginilor și a declarațiilor femeilor va fi judecat.

Surpriza britanicilor

Între timp, „Bruta din Luton” a fugit din Marea Britanie și s-a întors în România, unde credea că este în siguranță. S-a înșelat însă încă o dată. Pe baza amprentelor de pe așa-zisul pachet de la Amazon au rămas amprentele sale, iar Poliția din Marea Britanie le-a trimis autorităților române. De aici, lucrurile au fost relativ simple pentru polițiștii români, care l-au identificat ușor și l-au găsit acasă la el, în Brăila, și l-au extrădat în Regat.

Anchetatorii britanici au avut cu această ocazie surpriza să afle că românul a mai fost condamnat pentru acte similare de violență la nouă ani de închisoare în Italia. De asemenea, el are cazier și în țări ca România și Ungaria, unde a tâlhărit alte persoane, dar și pentru trafic de persoane.

Inspectorul Tom Hamm, de la Poliția din Bedfordshire, care a investigat cazul, s-a declarat surprins că o astfel de persoană a reușit să intre în Marea Britanie cu un asemenea cazier.

„Cum poate cineva care a făcut nouă ani de închisoare să aibă voie să vină aici?”, s-a întrebat el retoric

Procesul a început la Luton Crown Court și ar trebui să fie finalizat în câteva săptămâni. Până atunci, „Bruta din Luton” a devenit unul dintre cele mai faimoase personaje negative din Marea Britanie. Astfel, postul de televiziune Channel 4 îi va dedica un documentar.

Între timp, Săndel Hornea a pledat vinovat la Luton Crown Court recunoscându-și faptele. Lista de acuzații este lungă. El este acuzat de rănirea și vătămare corporală gravă a persoanelor, furt și spargere. Acum, el riscă cel puțin 12 ani de închisoare pentru faptele sale.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#bestia Luton romanul englezi ingrozit personaj , #eveniment