"Bruta din Spania", romanul care a lovit cu cruzime o batranica de 80 de ani, si-a aflat verdictul

Vineri, 12 Martie 2021, ora 00:00
5563 citiri
"Bruta din Spania", romanul care a lovit cu cruzime o batranica de 80 de ani, si-a aflat verdictul
Batausul va sta in spatele gratiilor 4 ani si 3 luni. FOTO El Mercantil Valenciano

Un roman de 35 de ani a starnit indignare in randul spaniolilor, dupa ce presa iberica a prezentat imagini din timpul unui jaf, in care acesta ataca si loveste cu brutalitate o femeie de 80 de ani.

Incidentul a avut loc anul trecut, in august, la Valencia, dar cazul a fost judecat abia acum. Romanul care avea si alte antecendente penale a urmarit-o pe batranica pana in casa scarilor. Aici, el a atacat-o cu o violenta greu de inteles.

Femeia a incercat sa se apere si si-a dus mana la poseta, dar bruta a lovit-o cu furie direct in fata si a doborat-o, scrie El Mercantil Valenciano.

Imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere din scara blocului si sunt dovada violentei cu care romanul s-a rafuit cu pensionara pentru maruntisul din poseta ei.

Dupa ce a lovit-o in fata si in piept, doborand-o, romanul i-a luat banii si a lasat-o inconstienta intr-o balta de sange. Femeia a fost descoperita de vecini si dusa la spital, la urgenta, unde inca se mai afla.

Maria Amparo a suferit ca urmare a atacului o rana la nas, o leziune la cap si i-a fost invinetita fata. Loviturile incasate au necesitat asistenta medicala, iar femeia a fost dusa la spital unde a stat cateva zile internata.

Pe baza imaginilor filmate de camera de supraveghere din bloc si a declaratiilor vecinilor care l-au vazut in zona, romanul a fost retinut si apoi arestat de Politie.

Pana sa fie identificat, el a folosit cardul de credit furat victimei sale pentru a plati o bautura si un Kebab si pentru a-si cumpara un pachet de tigari la o tutungerie.

"A dat in ea ca si cum s-ar aflat in ring, cu un alt boxer, duelandu-se pentru o miza importanta. De fapt, femeia este pensionara si avea in portofel doar cativa euro si un card de credit. Dar cel mai mult si neplacut a surprins ura cu care a lovit-o, de parca ar fi vrut sa o trimita pe lumea cealalta", a comentat procurorul care s-a ocupat de acest caz.

A recidivat dupa 10 zile

Ulterior, presa spaniola a aflat un amanunt pe care politistii din aceasta tara ar fi vrut sa-l faca uitat. Cu numai 10 zile inainte sa o atace pe octogenara, romanul atacase si lovise crunt o alta femeie, chiar in fata copilului ei de numai trei ani.

S-a intamplat intr-un local, tot in Valencia, iar clientii s-au repezit si l-au retinut pe agresor, dupa care l-au predat politistilor. Numai ca dupa ce acestia l-au dus intr-o sectie de politie, l-au lasat liber, fara sa-si puna problema ca acesta ar putea sa recidiveze.

Acum, barbatul este in arest la un peniteniciar de langa Valencia, iar zilele trecute si-a aflat si pedepasa.

Desi a recunoscut in fata magistratilor ca el se afla in imaginile filmate de camera de supraveghere, infractorul a sustinut ca nu-si aminteste ce s-a intamplat in ziua respectiva, pentru ca ar fi consumat cantitati mari de alcool, in combinatie cu medicamente benzodiazepine.

Cu toate acestea, el si-a recunoscut responsabilitatea pentru evenimente, iar avand in vedere acordul incheiat, nu a fost necesar ca victima sa sa fie nevoita sa intre pentru a depune marturie si a retrai agresiunea brutala suferita.

Acuzat de talharie cu violenta cu circumstante agravante de abuz de superioritate si recidiva, avand o condamnare anterioara pentru o alta talharie, la Alcala de Henares, romanul a fost condamnat la patru ani si trei luni de inchisoare, cu executare. In plus, el a fost amendat cu 180 de euro pentru vatamare si trebuie sa-si despagubeasca victima cu 980 de euro pentru ranile si banii sustrasi de pe cardul de credit.

  • Sefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de lei
  • Doi elevi au facut sex in toaleta scolii generale. Directorul este acuzat ca a incercat sa ascunda cazul: "Putin s-a musamalizat"
  • O nava ruseasca s-a scufundat in Marea Neagra. Autoritatile romane salveaza echipajul. Doi marinari au murit, iar 10 au fost salvati
  • Chinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbrarescu, contestat din nou de firma chinezeasca exclusa de la licitatie
  • Iubita fotbalistului dinamovist prins dopat, batuta rau intr-un hotel din Bucuresti
  • Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
    Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
    Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
    Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
    Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
    Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunțat că a fost nominalizat pentru ”The International Dublin Literary Award” pentru romanul ”Solenoid”. "”Solenoid” se află pe lista scurtă a...
    #roman, #agresor, #Spania, #valencia, #octogenara , #eveniment