Brutaria din Ditrau a fost amendata de ITM cu 13.000 de lei

Marti, 04 Februarie 2020, ora 12:33
10450 citiri
Brutaria din Ditrau a fost amendata de ITM cu 13.000 de lei

Brutaria din Ditrau a fost amendata cu suma totala de 13.000 lei de inspectorii de munca din Harghita, pentru folosirea a doua cazane de fiert cartofi sub presiune, care erau neomologate si pentru nerespectarea prevederilor legate de munca in timpul repausului saptamanal.

"Am aplicat in cursul controalelor doua amenzi, una pe relatii de munca, de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legate de munca in timpul repausului saptamanal si o amenda de 10.000 lei pentru nerespectarea unor prevederi privind securitatea si sanatatea in munca, respectiv folosirea unor echipamente sub presiune, realizate pe plan local, care erau neomologate", a declarat inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Harghita, Dorin Male.

De asemenea, au mai fost aplicate si trei avertismente pentru securitate si sanatate in munca si doua pentru relatii de munca, patronul brutariei luandu-si angajamentul sa rezolve imediat deficientele constatate.

Inspectorul sef Dorin Male a precizat ca aspectele semnalate de locuitorii din Ditrau in timpul forumului care a avut loc sambata nu au putut fi probate pe durata activitatii de control, nefiind sustinute de niciun document.

El a precizat ca la brutaria in cauza conditiile de munca sunt foarte bune, exista sala de mese, vestiare, loc pentru fumat, microclimatul este optim, iar echipamentele sunt noi, au certificare europeana si functioneaza la parametri normali.

De asemenea, in ceea ce priveste relatiile de munca, muncitorii au declarat ca lucreaza opt ore, in conditii normale si doar sporadic se lucreaza noaptea, in functie de comenzi, dar atunci orele sunt platite.

Potrivit sursei citate, brutaria din Ditrau a fost controlata si anul trecut de inspectorii ITM, dar atunci nu au fost aplicate amenzi, fiind depistate unele deficiente, pentru care s-au dispus masuri.

Dorin Male a transmis angajatilor din judet ca in situatia in care constata ca drepturile le sunt incalcate sau locul de munca le pune sanatatea in pericol pot sa se adreseze cu o sesizare la ITM Harghita, dand asigurari ca, daca cele sesizate sunt corecte, se vor dispune masuri de remediere.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: AGERPRES