Ziare.com

Bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat cu 3,11 miliarde de lei. Aproape jumatate din suma a fost alocata salariilor personalului medical

Vineri, 14 August 2020, ora 21:44

   

Bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat cu 3,11 miliarde de lei. Aproape jumatate din suma a fost alocata salariilor personalului medical
Suma alocata suplimentar Ministerului Sanatatii in cadrul rectificarii bugetare este de 3,11 miliarde de lei, a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, in debutul sedintei de Guvern.

"La Ministerul Sanatatii (cresterea, n.r.) e de 3,114 miliarde pe sold, special pentru Ministerul Sanatatii", a raspuns Florin Citu, intrebat de premierul Ludovic Orban cu ce suma a fost suplimentat bugetul acestei institutii.

El a precizat ca suma de 1,1 miliarde de lei este destinata platii salariilor personalului medical.

"In domeniul Sanatatii, 1,1 miliarde de lei pentru asigurarea fondurilor necesare pentru asigurarea platii salariilor personalului din unitatile sanitare publice, 500 de milioane pentru medicamente, cu si fara contributie personala, 800 de milioane de lei in plus la plata indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate si vreau sa va spun ca in acest an am platit cele 3 miliarde pentru stocuri de anul trecut, am platit inca 2,4 miliarde si mai adaugam 800 de milioane (pentru decontarea concediilor medicale, n.r.). Si mai sunt 200 de milioane de lei cheltuieli de personal la Ministerul Sanatatii pentru sporuri, pentru conditii de pericol deosebit la DSP", a explicat Florin Citu.

In urma detaliilor oferite de ministrul de Finante, premierul l-a intrebat pe ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, daca suma totala alocata acestui sector in cadrul rectificarii bugetare acopera necesarul din domeniu, iar ministrul Sanatatii a raspuns afirmativ.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre ministerul sanatatii citu personal medical
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Despre ce vorbim?

Total greșit, un angajat DSP a ajuns să caștige 8000 euro pe lună și tot sistemul este varză. Carcalacul ne-a prins cu cel mai slab guvern de după ww2, zilnic mai dă cate 100 lei pentru a rămane la putere ...

 

@MaronRedsucker , 21:58

- da' ce ba , dsp tine guvernu' la putere !?😫😫😫😫😫😫

Comentariu demn de o "rosheatza"

Redactorul sef de la Scanteia ar fi mandru de tine!!!

baronu' de rosu vesnic confuz

"Bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat cu 3,11 miliarde de lei."
Despre asta vorbim baroane.

Logica

Salarii crescute > Spagi crescute > Emigratie in crestere.

Mizeria Sistemului de Extrminare = Sanatate din RO nu poate fi indreptata cu bani. Daca ub Tataru poate fi ministru (o cvasi-nulitate carierista), iar asa-zisul medic Arahat e secretar de stat, cum *** sa functioneze ceva? Cu directori de spitale pusi politic si care capuseaza spitalele prin firmele proprii ce se poate face?

 

@Tot-la-vale se pravale 23:44

"Mizeria Sistemului de Extrminare"
"Daca ub Tataru"

- lingbistule !🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Humor kaghebist a la Nicu!!!

.

rectificare bugetara.....

ati pus inapoi tot ce ati taiat de la sanatate si chiar mai mult. vestea pr0asta este ca la anu veti pompa alte miliarde in plus de ce ati planificat la sanatate ca , covid se simte confortabil printre pr0sti. sper sa nu va bage in insolventa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor