Bulgaria detaliaza conditiile intrarii pe teritoriul tarii cu adeverinta de vaccinare. Cate zile trebuie sa treaca de la rapel

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 22:03
4831 citiri
Bulgaria detaliaza conditiile intrarii pe teritoriul tarii cu adeverinta de vaccinare. Cate zile trebuie sa treaca de la rapel
Sofia, Bulgaria FOTO Pixabay.com

Autoritatile de la Sofia au dat publicitatii joi, 29 aprilie, conditiile de intrare in tara de la 1 mai pentru turistii romani.

Astfel, potrivit Ordinului 278/29.04.2021 referitor la intrarea in Bulgaria, persoanele care doresc sa intre in tara vecina trebuie sa prezinte fie un document prin care sa ateste vaccinarea cu unul din vaccinurile aprobate la nivel UE sau un test negativ. Pentru cei care ales sa prezinte o adeverinta de vaccinare, ultima doza trebuie sa fi fost administrata cu 14 zile inainte de intrarea in Bulgaria.

Bulgaria a decis sa permita accesul romanilor in baza "pasaportului" de vaccinare. Noua regula intra in vigoare oficial incepand de la 1 mai

Conform Ordinului ministrului bulgar al sanatatii RD-01-278, emis in seara zilei de 29 aprilie 2021, in vigoare din data de 1 mai 2021 si care prevede masuri aplicabile pana la 31 mai 2021:

Pentru cetatenii romani, intrarea pe teritoriul Bulgariei este permisa cu conditia prezentarii unuia dintre urmatoarele documente:

a) un document care atesta finalizarea schemei de vaccinare impotriva COVID-19; schema de vaccinare se considera a fi indeplinita, prin administrarea numarului corespunzator de doze de vaccin impotriva COVID si trecerea unui termen de 14 zile de la data administrarii ultimei doze.

Documentul trebuie sa contina numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care calatoreste), data nasterii, datele la care au fost administrate dozele de vaccin, denumirea comerciala si numarul de identificare al lotului vaccinului aplicat, denumirea producatorului/posesorului licentei de utilizare, statul emitent si denumirea organului competent care a eliberat documentul.

b (pentru persoanele care au avut COVID-19 si s-au vindecat) un document care atesta un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 180 de zile si minimum 15 zile inainte, conform datei efectuarii testarii inscrise in document.

Documentul (pentru test PCR sau antigen) trebuie sa contina numele si prenumele persoanei (in conformitate cu documentul de identitate cu care calatoreste), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresa sau alte date de contact), data la care a fost efectuata testarea pentru COVID-19, inscrisa cu caractere latine ("PCR" sau "RAT") si rezultat pozitiv ("Positive"), care sa permita interpretarea documentului.

c) un document care atesta un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectuarii testarii, inscrisa in documentul respectiv.

Documentul (pentru test PCR sau antigen/"RAT") trebuie sa contina numele si prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care calatoreste), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuarii testarii, metoda testarii, inscrisa cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen) si rezultatul negativ ("Negative") care sa permita interpretarea documentului.

Cetatenii romani aflati in tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria sunt exceptati de la regula prezentarii unuia dintre documentele mentionate mai sus.

Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Premierul interimar al Bulgariei, Dimităr Glavcev, l-a demis pe ministrul de Externe, Stefan Dimitrov, la numai două săptămâni de când acesta fusese numit în post. Funcția a fost acum...
Elevii români au făcut furori la Turneul Internațional Avansat de Informatică din Bulgaria. Au obținut 40 de medalii, dintre care 12 de aur
Elevii români au făcut furori la Turneul Internațional Avansat de Informatică din Bulgaria. Au obținut 40 de medalii, dintre care 12 de aur
La turneul Internațional Avansat de Informatică, desfășurat la Shumen, în Bulgaria, au concurat 478 de elevi din 16 țări. România a participat la competiție atât cu loturile naționale de...
#turism, #Bulgaria, #vaccin COVID , #eveniment