Campania de vaccinare anti-COVID: 37.604 de persoane au fost imunizate in ultimele 24 de ore

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 18:40
1753 citiri
Campania de vaccinare anti-COVID: 37.604 de persoane au fost imunizate in ultimele 24 de ore
FOTO Pixabay

Comitetul national pentru coordonarea vaccinarii anti-COVID informeaza ca, in ultimele 24 de ore, au fost imunizate 37.604 de persoane, potrivit datelor puse la dispozitie de Institutul National de Sanatate Publica, prin aplicatia Registrul Electronic National al Vaccinarilor.

Dintre persoanele vaccinate in ultima zi, 20.578 au primit o doza, iar 17.026 - doua doze.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pana in prezent, au fost vaccinate 554.924 de persoane. Dintre acestea, 462.848 cu o doza, iar 92.076 cu doua doze.

Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat in Uniunea Europeana

La cei vaccinati in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 117 reactii comune si minore, dintre care sase de tip local si 111 generale.

Incepand din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au inregistrat 1.597 de reactii comune si minore, dintre care 424 reactii de tip local cu durere la locul injectarii, 1.173 reactii generale - febra, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie. Sapte reactii adverse sunt in curs de investigare.

Programul centrelor de vaccinare se incheie la ora 20,00, motiv pentru care numarul vaccinarilor realizate in intervalul orar 17,00 - 20,00 va fi reflectat in raportarea din ziua urmatoare.

  • Cine este Adrian Streinu-Cercel, cel care a condus mai bine de un deceniu Institutul "Matei Bals"
  • Cine sunt "oamenii noi" propulsati de USR PLUS in ministere si la sefia companiilor de stat importante. Istoricul nominalizatilor
  • VIDEO Filmare exploziva cu un politist local care este certat de un coleg pentru ca nu a luat mita. Clotilde Armand: "PSD si PNL apara grupul infractional organizat"
  • Cine se ocupa de mega-proiectul spitalelor regionale. Cuplul politic sudat in Partidul Conservator si refacut in Ministerul Sanatatii dupa o angajare scandaloasa
  • Cum aduna fosta Securitate informatii despre avorturile clandestine: "Noi, femeile, am ajuns fabrici de copii"
  • Scenariile alternative in situatia in care Romania nu dobandeste imunitatea colectiva pana in toamna. "Va trebui sa procedam ca la virusul gripal"

    Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#vaccin, #vaccinare, #campanie, #sars cov 2 , #eveniment