Campania electorala a lui Donald Trump face reclama pe Facebook pentru inchiderea TikTok

Marti, 21 Iulie 2020, ora 12:24
2142 citiri
Campania electorala a lui Donald Trump face reclama pe Facebook pentru inchiderea TikTok
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Campania electorala pentru realegerea presedintelui american Donald Trump a difuzat la sfarsitul saptamanii trecute reclame in reteaua Facebook in care sustine ca aplicatia TikTok isi spioneaza utilizatorii, semnaleaza Reuters.

Reclamele contin linkuri catre un sondaj de opinie privind interzicerea in Statele Unite a platformei online pentru materiale video scurte TikTok, proprietate a companiei ByteDance, cu sediul la Beijing. Campania lui Trump solicita numele si datele de contact ale celor care raspund la sondaj.

'TikTok te spioneaza', afirma una din reclame, adaugand ca 'TikTok a fost prinsa in flagrant monitorizand continutul clipboard-ului din telefonul tau'.

Aplicatia chineza este in atentia Washingtonului din cauza suspiciunilor ca guvernul de la Beijing ar putea obliga compania proprietara sa comunice datele utilizatorilor. Luna aceasta, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat ca SUA 'au in vedere cu certitudine' interzicerea aplicatiilor media sociale din China, inclusiv Tik Tok. Aceasta este deja interzisa in India, alaturi de alte aplicatii chinezesti, inca din iunie.

TikTok sustine ca nu a pus niciodata datele utilizatorilor la dispozitia Chinei si ca ar refuza o astfel de solicitare, daca ar fi facuta. Luni, o purtatoare de cuvant a declarat agentiei Reuters ca firma 'nu are nicio prioritate mai mare decat promovarea unei experiente sigure cu aplicatia, care sa protejeze confidentialitatea utilizatorilor'.

Luna trecuta, cand Apple a comunicat dezvoltatorilor o versiune a sistemului de operare iOS, acestia au aratat imagini ale unor notificari generate de TikTok privind copierea datelor din clipboard, unde sunt stocate temporar datele utilizatorului intre copierea dintr-o aplicatie si transferul catre o alta. TikTok a aratat ca notificarile sunt provocate de o functie anti-spam, insa a incetat practica respectiva din 27 iunie.

In privinta reclamelor de pe Facebook, TikTok a acuzat reteaua sociala ca 'ia bani pentru o reclama politica in care este atacat un concurent, in timp ce se pregateste sa lanseze o imitatie a TikTok'.

Facebook nu a comentat imediat, la solicitarea Reuters. Conform unor informatii din presa, aplicatia Instagram a companiei, dedicata pana acum fotografiilor, va extinde in curand in SUA un test pentru formate video scurte, numit Reels.

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Comisia Europeană a deschis luni, 22 aprilie, o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende, începând de joi, o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti...
#Trump, #Facebook, #tiktok, #campanie electorala , #eveniment