Ziare.com

Candidaturile la alegerile locale se depun pana pe 18 august / Campania electorala incepe in ziua de 28 august

Marti, 07 Iulie 2020, ora 19:26

   

Candidaturile la alegerile locale se depun pana pe 18 august / Campania electorala incepe in ziua de 28 august
Candidaturile pentru alegerile locale din 2020 se pot depune pana pe 18 august, iar campania electorala va incepe in ziua de 28 august, anunta Autoritatea Electorala Permanenta.

Autoritatea Electorala Permanenta mai informeaza ca perioada electorala aferenta alegerilor locale din acest an va incepe cel mai tarziu la data de 29 iulie 2020, petru ca in data de 2 august 2020 sa fie constituit Biroul Electoral Central.

"Birourile electorale de circumscriptie vor fi constituite la data de 8 august a.c., data de la care vor putea fi inregistrate aliantele electorale si vor putea fi depuse candidaturile.

In ceea ce priveste aliantele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui intre partide politice sau aliante politice la nivel judetean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelasi nivel, decat dintr-o singura alianta electorala. La alegerile locale din 2020, aliantele electorale se inregistreaza la biroul electoral de circumscriptie judeteana sau la biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti, dupa caz, pana cel mai tarziu la data de 11 august 2020.", se mai arata in comunicat.

Pentru aliantele electorale propunerile de candidati se fac in scris, in doua exemplare originale si doua copii, sub semnatura conducerii organizatiilor judetene ale acestora si pe baza listei sustinatorilor, listele cu propuneri de candidati trebuind semnate si de conducerile judetene ale fiecarui partid politic din alianta. Daca aliantele electorale se constituie la nivel comunal, orasenesc, municipal sau de sector al municipiului Bucuresti, listele se semneaza de conducerea aliantei si se contrasemneaza de conducerea fiecarei organizatii locale din coalitie.

Pentru candidaturile la consiliul local si functia de primar din aceeasi circumscriptie electorala, respectiv pentru candidaturile la consiliul judetean si presedintele consiliului judetean din aceeasi circumscriptie electorala, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale si candidatii independenti vor prezenta cate o singura lista de sustinatori.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre alegeri candidaturi campanie electorala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 554 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

lumea nu trebuie sa voteze ca sa castige psd-ul !

nu mergeti la vot ca sa vina mafia psd-ista la butoane !
mafia psd-ista trebuie sa decida in Romania !
pensionarii comunisti trebuie sa distruga tot tineretul care a mai ramas in Romania ! huuuuuuuooooo Romania ! bravo psd !
nu are nici un rost sa mergeti la vot ca sa vina iar Tudorel , Savonea , Nicolicea , Dogaru , Daea , Ciolacu si cu toate neamurile lor ca sa distruga Romania ca pe timpul lui Mazare , Iliescu si Ghita ! huuuuuuuoooooo Romania ! bravo psd !

 

Nu votati, nu aveti cu cine ! Mai e putin si iese si Daddy de la

Zuhaus si il puneti presedinte al Rromaniei :))))
PSD lies matters.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor