Cat va costa o calatorie cu trenul intre Aeroportul Otopeni si Gara de Nord. Anuntul oficial al Ministerului Transporturilor

Vineri, 11 Decembrie 2020, ora 17:20
6417 citiri
Cat va costa o calatorie cu trenul intre Aeroportul Otopeni si Gara de Nord. Anuntul oficial al Ministerului Transporturilor
O calatorie cu trenul intre Otopeni si Gara de Nord va costa 4 lei. FOTO Club Feroviar

Trenul intre Gara de Nord Bucuresti si Aeroportul International Henri Coanda va fi pus in functiune incepand de duminica, 13 decembrie.

Initial, in urma cu cateva zile, a fost anuntat un tarif de 7-8 lei pentru o calatorie, in functie de operatorul de transport care asigura cursa.

"Poti merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei! Am avut astazi discutii pe marginea acestui tarif pe calea ferata, tinand cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de calatori pe calea ferata, dar si de discutiile purtate cu operatorii feroviari si cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, in privinta pretului calatoriei.

Sunt in masura sa va spun ca am reusit sa ajungem la un consens si sa anunt ca pretul unei calatorii pe aceasta ruta este de 4 lei" a scris, vineri dupa amiaza, pe Facebook, Lucian Bode.

Cum va circula

Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula incepand de duminica, la un interval de 40 de minute, pe parcursul intregii zile, iar cursele vor fi asigurate de trei operatori feroviari - CFR cu 42 de garnituri si companiile private Regio Calatori cu 20 de trenuri si Transferoviar Calatori cu 10 trenuri.

Durata calatoriei de la Bucuresti Nord la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va fi de 20 de minute, iar initial pretul anuntat pentru o calatorie a fost de 7-8 lei, in functie de operatorul de transport si de tipul biletului, dus sau dus-intors, in cazul companiei nationale de cai ferate.

Pentru asigurarea legaturii directe intre Gara Bucuresti Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, CFR SA a derulat doua mari proiecte feroviare, si anume: Dublarea liniei de cale ferata Mogosoaia - Balotesti (contract in valoare 50,5 milioane lei, finantat de la Bugetul de Stat) si constructie linie noua pentru Racord cale ferata (din zona Odaile) la Terminalul T1, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (contract in valoare de 412.719.666 lei, finantat din fonduri europene si buget de stat).

"Este vorba de primul tronson de cale ferata construit de la zero in Romania din 1984 pana in prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podete, 1 viaduct, 1 statie de cale ferata si un punct de oprire in orasul Otopeni si s-a realizat racordul de cale ferata la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura statiei are caracter unicat si este o structura spatiala dispusa sub forma unui arc de cerc" mai scrie ministrul Transporturilor pe reteaua de socializare.

Din 13 decembrie vom merge cu trenul de la Bucuresti pana la Aeroportul Otopeni. Cat va costa un bilet si cat va dura calatoria

VIDEO UPDATE Primul tren care a testat noua linie de la Aeroportul Otopeni este al unui operator privat. "Au raspuns mai prompt la solicitarea noastra decat cei de la CFR Calatori". CFR sustine ca nu a primit nicio solicitare

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tren, #Otopeni, #gara de nord, #tarife, #Ministerul Transporturilor , #eveniment
Comentarii
Poza piticot7000
piticot7000
rank 2
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
O frumoasa realizare, care readuce Bucurestiul in randul