Deputatul USR Drula critica dur planul Orban de relansare a economiei: "La autostrazi am trecut de la carioci la slide-uri PowerPoint"

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 14:02
3705 citiri
Deputatul USR Drula critica dur planul Orban de relansare a economiei: "La autostrazi am trecut de la carioci la slide-uri PowerPoint"
Foto: Facebook/Catalin Drula

Deputatul USR Catalin Drula afirma ca, in Planul de relansare propus de Guvernul Orban, sectorul de infrastructura reprezinta "2 slide-uri cu o lista de proiecte aruncate acolo de-a valma". "Am trecut de la carioci la slide-uri", afirma deputatul precizand ca a mai vazut "acest film de prea multe ori in ultimii 15 ani".

"Sectiunea privind infrastructura de transport din programul de relansare propus de Guvernul Orban consta in 2 slide-uri cu o lista de proiecte aruncate acolo de-a valma. Am mai vazut acest film de prea multe ori in ultimii 15 ani, cel putin. Cei care urmaresc infrastructura isi aduc aminte de hartile colorate ale lui Dan Sova din 2013 si ingrijorarea despre cum vom intretine in anul 2020 trei mii de kilometri de autostrada.

Genul acesta de plan pompos, fara nimic concret, a ramas sub numele de "carioci colorate". Acum avem slide-uri de PowerPoint in loc de carioci, dar nivelul de seriozitate e cam acelasi", sustine Catalin Drula, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, planul propus de Guvern nu explica in vreun fel cum vom ajunge sa crestem de zece ori ritmul actual de investitii in infrastructura, e la un miliarde pe an la 10 miliarde pe an.

"De unde bani si, mai important, cu cine facem investitiile astea? Cu aceleasi companii de stat anchilozate pline de toti politrucii PDL, PSD, PNL, etc? Cu CNAIR? In primul rand este nevoie de REFORMA in gestionarea marilor investitii. Project management pe un plan de zeci de miliarde de euro nu faci cu baietii si fetele de la partid. Ori ce-am observat, si spun asta cu tristete, este ABSENTA ORICAREI PREOCUPARI a acestui guvern pentru reformare in infrastructura. Compania CNIR tot 0 angajati are dupa 4 ani - nici PSD si nici PNL n-au vrut sa operationalizeze o noua structura in care sa fie profesionisti si oameni capabili de project managment pentru investitii mari de infrastructura", mai scrie Drula.

Acesta afirma si ca finantarea unui asemenea plan trebuie sa vina de undeva, "nu se poate si sa cresti toate cheltuielile statului si sa mentii PNDL si sa directionezi bani la clientela de partid si sa mai gasesti de undeva si 80 de miliarde de euro pentru infrastructura mare (in conditiile in care in cei zece ani dinainte Romania n-a reusit nici o zecime din acest plan)".

"Pe scurt - hartia suporta orice - slide-urile sunt frumoase, dar intentia de reforma structurala nu exista si, daca rezervorul de cadre e partidul, e clar ca nici nu prea are cu cine dl. Orban", a mai afirmat deputatul USR.

Guvernul isi propune, in planul de relansare economica a Romaniei, care urmeaza sa fie prezentat miercuri, finalizarea lucrarilor de infrastructura aflate in implementare, reprezentand 407,3 Km de autostrazi si drumuri expres, conectarea cu autostrazi a provinciilor istorice ale Romaniei si cu retelele de transport pan-europene pana in 2030, investitii in aproximativ 3.000 km de cale ferata, in perioada 2020 - 2030, cu un cost estimat de aproximativ 18 miliarde euro, lansarea tronsonului de metrou Gara de Nord - Otopeni, in dpocument reggpsindu-se si metroul Cluj Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#catalin drula, #relansare economica, #Ludovic Orban, #critica , #eveniment