Revoluția anunțată de ministrul Cătălin Drulă pe infamul drum național 2: "Vor fi întârzieri, dar câștigăm siguranță și vieți salvate"

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 17:03
16014 citiri
Revoluția anunțată de ministrul Cătălin Drulă pe infamul drum național 2: "Vor fi întârzieri, dar câștigăm siguranță și vieți salvate"

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că după accidentele tragice din ultimele zile de pe E85, soldate cu foarte multe victime, a cerut companiei de drumuri CNAIR să urgenteze implementarea soluției de regim de circulație 2+1, pentru o îmbunătățire a siguranței drumului.

Această soluție este ușor de implementat și vine în completarea proiectului de autostradă A7, Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, care ar urma să preia mare parte din traficul de pe DN2.

Cătălin Drulă a explicat și ce înseamnă un astfel de drum, care se practică în prezent între Sinești și Movilița.

„Ce este important de reținut:

1. Un drum 2+1 are capacitatea MAI MICĂ decât un drum ca DN2 care deși în acte este 1+1 este folosit în realitate în regim (de infarct) 2+2. Deci va trebui toți să acceptăm că în anumite ore de vârf vor fi întârzieri (ambuteiaje) acolo unde nu sunt în prezent. Dar câștigăm siguranță și vieți salvate. Și asta numai până când e gata A7 care ne va scăpa definitiv de acest coșmar.

2. Conversia DN2 în 2+1 trebuie făcută ca la carte și cu cap și atenții la detalii: am cerut companiei de drumuri să elaboreze un normativ inspirat din modelul suedez. Asta înseamnă, printre altele, separator median între sensuri care să prevină intrarea pe contrasens (și accidentele frontale), benzi ușor mai înguste pe sensul cu 2 benzi pentru a lăsa o bandă mai lată pe sensul cu 1 bandă (astfel ca în caz de avarie, un vehicul ramas în pană să poată fi ocolit), zone de tranziție de la 2+1 la 1+2 corect semnalizate și trasate, integrarea intersecțiilor la nivel (cu viraje la stânga) de pe DN2 în zonele de tranziție.

3. Conversia în 2+1 nu se poate realiza peste noapte (“cu o găleată de vopsea”). E nevoie de o proiectare atentă a detaliilor (spre exemplu, pe zona existentă de pe DN2, experimentală există câteva chestiuni de siguranță care pot fi îmbunatățite). E nevoie de separare mediană și de corecții ale pantelor transversale astfel încât vârful de pantă (acolo unde scurgerile de ape se fac către ambele laterale) să fie între noile sensuri de circulație. Trebuie făcută implementarea noului sistem împreună cu așternerea de noi covoare asfaltice. Trebuie regândită zona din interiorul localităților astfel încât acostamentul să nu mai fie folosit pentru circulație.

4. Avem nevoie și de finanțarea adecvată pentru aceste măsuri - nu este fără costuri această conversie, așa cum am explicat mai sus. Am investit mult în drumuri în acest an, dar nevoile sunt și mai mari. De aceea cerem o suplimentare a sumelor pentru CNAIR, la rectificare.

Toate aceste precondiții înseamnă că nu se va face de pe azi pe mâine această conversie. Am cerut conducerii CNAIR un calendar accelerat și bine gândit al etapelor de implementare astfel ca în 2022 să introducă pe zone extinse sistemul 2+1.

În final e important să spun că nici sistemul 2+1, nici autostrăzile noi, nu ne vor salva de șoferi teribiliști, de agresivitate în trafic și de încălcarea regulilor. E nevoie și de Poliție și Ministerul de Interne pentru a aduce ordinea pe șoselele României”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Patru persoane au murit într-un accident pe DN2. Traficul este blocat
Patru persoane au murit într-un accident pe DN2. Traficul este blocat
Patru persoane au decedat miercuri dimineaţă într-un accident în lanţ produs pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Sineşti, traficul fiind blocat la acest moment. Conform primelor...
Accident la Raliul Clujului. Care este starea piloților VIDEO
Accident la Raliul Clujului. Care este starea piloților VIDEO
Un accident a avut loc, duminică, 26 septembrie, la Raliul Clujului, în zona Dângău, când un echipaj a ieşit în decor, cei doi piloţi fiind preluaţi de SMURD. Echipajul cu numărul 580,...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
MacGigi
rank 5
raulbaal
rank 5
Dati-i bataie cu A 7 si lasati naibbii gargara incompetentilor!