Ce trebuie sa mananci in functie de grupa de sange

Miercuri, 05 August 2020, ora 06:15
32443 citiri
Ce trebuie sa mananci in functie de grupa de sange
Foto: Pixabay

Exista patru grupe de sange, O, A2, B3 si AB4. In Romania, cea mai comuna este grupa A2, fiind urmata de 0, apoi B3, iar cea mai rara este AB4.

Grupele sanguine A2, B3 si 0 au fost descoperite de Karl Landesteiner in 1900, iar grupa AB4 a fost descoperita in 1902 de catre Alfredo von Castello si Adriano Sturly.

Fiecare grupa de sange are anumite caracteristici care influenteaza regimul alimentar. Doctorul Peter D'Adamo sustine ca aceste caracteristici tin de incarcatura genetica mostenita, care este stabilita de lectime, adica proteine care se gasesc in produsele alimentare.

De-a lungul timpului, specialistii au ajuns la concluzia ca grupele de sange indica evolutia stramosilor, in functie de alimentele consumate. Astfel, au aparut anumite generalizari.

Doctorul american Peter J. D'Adamo a facut numeroase cercetari si a ajuns la concluzia ca, in functie de grupa de sange, anumite alimente pot provoca inflamatii, oboseala, tulburari digestive, obezitate si chiar pot agrava anumite conditii preexistente, potrivit naturapentrusanatate.com.

Acesta a inclus fiecare grupa sanguina intr-o anumita categorie, astfel:

Grupa 0 - Vanatorul

Sangele din grupa 0 poate fi transfuzat tuturor indivizilor, indiferent de grupa, detinatorii grupei 0 fiind denumiti si "donatori universali".

Aceasta grupa sanguina, 0, mai este cunoscuta si drept vanatorul deoarece se considera a fi cea mai veche. Oamenii locuiau in pesteri si isi asigurau hrana prin vanatoare. Tocmai din acest motiv, oamenii care au ceasta grupa consuma multa carne, au nevoie de multe protein si este recomandat sa faca sport constant, cu greutati. Alimentele care ajuta aceasta categorie sa piarda in greutate sunt carnea rosie, fructele de mare, spanacul si brocoli. In acelasi timp, ar trebui evitate painea si, in general, produsele din faina de grau.

Grupa A2 - Agricultorul

Grupa A2 doneaza grupelor A2 si AB4 si primeste sange de la grupa A2 sau de la 0.

Antropologii sustin ca aceasta grupa de sange a aparut cu aproximativ 20.000 inainte de Hristos, marcand momentul trecerii de la vanatoare la cultivarea pamantului. Astfel, alimentatia oamenilor s-a modificat, au inceput sa consume si fructi si legume, modificandu-se aparatul digestiv si sistemul imunitar.

Cu alte cuvinte, cei care au grupa de sange A2 tind sa consume multe fructi si legume, fara sa puna accent pe carne.

B3 - Echilibratul

Grupa B3 doneaza grupelor B3 si AB4 si primeste numai de la grupele B3 si 0.

Daca mergem mai departe in istorie, cu circa 10.000 inainte de Hristos, apare si grupa sanguina B3, ca urmare a modificarii climei. Oamenii aveau deja diverse activitati, cresteau animale, cultivau pamantul, astfel ca au inceput sa aiba o alimentatie foarte diversificata, care includea carne, lactate, fructe si legume.

Datorita acestei alimentatii vaste, oamenii care au aceasta grupa de sange au, de asemenea, un sistem imunitar foarte rezistent si nu au probleme de sanatate majore.

Alimentele recomandate sunt carnea rosie, pestele, fructele de mare si lactatele.

AB4 - Modernul

Indivizii cu AB4 pot primi sange de la toate celelalte grupe, motiv pentru care sunt denumiti "primitori universali". Ei nu pot dona sange decat persoanelor care au tot grupa AB.

AB4 este cea mai rara grupa de sange si se considera ca aparitia a fost determinate de amestecul raselor asiatice cu cele europene, in urma migratiei. Dupa cum arata si denumirea, caracteristicile reprezinta o combinatie intre grupele A2 si B3. Aceasta grupa sanguina are, totusi, o predispozitie catre cancer.

Oamenii din aceasta categorie tind sa consume predominant vegetale, carne, dar moderat, peste si lactate.

Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Când te gândești la slăbit ai în minte numai diete care mai de care mai drastice și ore în șir de transpirat la sală. Dar dacă ți-am spune că poți slăbi la fel de bine și în somn?...
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă! Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând...
#grupa, #sange, #dieta, #grupe, #alimentatie, #mancare, #lactate, #carne, #vegetale , #eveniment