Cele patru scenarii propuse de Ministerul Sanatatii pentru revenirea la scoala din toamna

Marti, 28 Iulie 2020, ora 11:57
4743 citiri
Cele patru scenarii propuse de Ministerul Sanatatii pentru revenirea la scoala din toamna
Foto: Unsplash

Ministerul Sanatatii propune patru scenarii pentru revenirea la scoala din 14 septembrie 2020. Scenariile propuse sunt: doua sub-scenarii hibride, un scenariu de revenire integrala la scoala si altul de ore exclusiv online.

Noutatea este ca, Inspectoratele Scolare Judetene, DSP-urile si conducerile scolilor sunt cele care decid care este scenariul care "se aplica in orice moment" in fiecare scoala in parte, iar pentru hotararea finala este nevoie si de aprobarea Comitetului judetean pentru situatii de urgenta, potrivit edupedu.ro.

Scenariul 1

Revenirea 100% la scoala, dar cu asigurarea unei distante fizice intre copii de minimum 1 metru (fata de 2 metri cat a fost impus la examene). Fata de primul scenariu avansat de Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti si preluat apoi in comunicarea publica de ministrul educatiei, regulile MS spun ca revenirea tuturor elevilor la scoala se face cu mentinerea acestei distante de 1 metru intre elevi.

Scenariul 2 (compus din 2 sub-scenarii)

Scenariul 2 Varianta 1:

Revenirea la scoala a tuturor copiilor de gradinita si din clasele pregatitoare - clasa a IV-a.

In ceea ce-i priveste pe copiii de clasele V-VIII si IX-XII, deci de gimnaziu si liceu, Ministerul Sanatatii prevede in primul scenariu hibrid revenirea lor "partiala" in clase. Concret, ar trebui sa fie fizic la scoala doar jumatate dintr-o clasa si sa faca rotatie cu cei de acasa la 1 sau 2 saptamani.

Scenariul nr. 2 Varianta 2:

Scenariul hibrid pesimist, in care copiii de gradinita si cei din clasele pregatitoare - clasa a IV-a nu ar mai fi exceptati de la revenirea pe ture si prin rotatie la scoala. Mai exact, aceasta varianta prevede ca toti elevii, indiferent de clasa si ciclu scolar, trebuie sa revina in clase doar prin rotatie, cate jumatate de clasa, urmand sa faca schimb cu cealalta jumatate de clasa la 1 sau 2 saptamani.

Scenariul 3

Scoala se desfasoara 100% online, pentru toti elevii, indiferent daca e vorba de gradinita, scoala primara, gimnaziu sau liceu.

Autoritatile locale si scoala trebuie sa asigure urmatoarele materiale in scoli:

- sapun lichid, hartie igienica, hartie de sters pe maini, antiseptic pe baza de alcool si dispensere, dezinfectant pentru banci, catedra, podele, clante etc. Tot aici apare obligatia ca scolile sa asigure masti faciale de protectie pentru elevi, profesori, personalul medical, personalul de curatenie si auxiliar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
#scoala, #scenarii, #educatie, #coronavirus, #online, #cursuri, #elevi , #eveniment
Comentarii
P
programmer2
rank 1