Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ceremonii dedicate eroilor cazuti la Revolutie, in intreaga tara

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 13:02
4478 citiri
Ceremonii dedicate eroilor cazuti la Revolutie, in intreaga tara
Foto: B1 Tv

In intreaga tara au loc, sambata, ceremonii dedicate eroilor cazuti pentru victoria Revolutiei din '89.

In Capitala, acestia au fost comemorati dimineata la Cimitorul Eroilor, la Troita Spitalul Coltea, iar la aceasta ora in Piata Universitatii si la Sala Dalles.

De la orele 14.00, evenimente similare au loc in Piata Romana, iar duminica, incepand cu orele 9.00, la Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revolutiei, in Piata Revolutiei (de la orele 10.00), la Radiodifuziunea Romana si Televiziunea Romana, de la orele 11.00, si de 12.30 la Monumentul eroilor cazuti la Revolutie, B-dul Timisoara, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Si la Alba Iulia acestia sunt comemorati, aici fiind depuse coloane de flori si tinandu-se o slujba religioasa in fata Prefecturii Alba. Discursuri festive si depuneri de coroane au avut loc, sambara, si la Monumentul Revolutiei din Cetate.

La Sibiu, odata cu implinirea a 24 de ani de la Revolutie, s-au depus coroane si jerbe de flori la monumentele Eroilor Revolutiei din Garnizoana Sibiu. Ceremoniile au inceput de dimineata, desfasurandu-se in mai multe puncte din oras. De la ora 13.30, cei care vor sa le aduca un omagiu sunt asteptati la Monumentul Eroilor Revolutiei din Cimitirul Municipal.

La Cluj-Napoca, evenimentele dedicate celor cazuti pentru libertate au inceput cu o slujba si depuneri de coroane la Monumentul "Stalpii impuscati". La orele 12.00, a inceput o slujba religioasa la Cimitirul Eroilor. La Cluj-Napoca, pana in 22 decembrie '89 au murit 29 de oameni, 58 fiind raniti.

Si in Baia Mare au loc sambata evenimente similare. Ceremonialul religios si militar de comemorare a eroilor martiri ai Revolutiei din 1989 a avut loc in Piata Revolutiei din municipiu, cu incepere de la ora 10:00. Autoritatile judetene au salutat Drapelul de lupta, dupa care soprana Cristina Bodea si Fanfara Municipala Millenium Band au intonat Imnul National. Au fost depuse, de asemeni, coroane de flori la mormintele celor cazuti in decembrie '89.

Comemorari pana la 23 decembrie

Patriarhia a transmis, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com, ca duminica, 22 decembrie, in toate bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate ale Patriarhiei Romane, dupa Sfanta Liturghie, va fi oficiata o slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credinta si demnitatea poporului roman in decembrie 1989.

La Catedrala patriarhala, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiata dupa Sfanta Liturghie, de la orele 12.00.

De asemenea, in zilele de 21, 22 si 23 decembrie 2013, la cimitirele, monumentele si troitele inchinate eroilor din decembrie 1989 din intreaga tara, ierarhi, preoti si diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care si-au jertfit viata in urma cu 24 de ani.

In Bucuresti, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate la troita din cimitirul Eroilor Tineri, troitele de la Piata Universitatii si Piata Romana, Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revolutiei, Radio, Televiziune, Monumentul Eroilor Jandarmi - Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni etc.

Potrivit hotararii Sfantului Sinod, la fiecare Sfanta Liturghie oficiata in bisericile si manastirile din tara si din strainatate sunt pomeniti eroii ostasi si luptatori romani din toate timpurile si din toate locurile, care s-au jertfit pe campurile de lupta, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei si a credintei stramosesti, pentru intregirea neamului, pentru libertatea si demnitatea poporului roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#comemorari eroi revolutie 89, #ceremonii morti revolutie 89, #depuneri coroane flori eroi revolutie, #slujbe eroi cazuri revolutie 89 , #eveniment