Chrome va consuma mai putina memorie pe Windows 10

Luni, 22 Iunie 2020, ora 07:41
3204 citiri
Chrome va consuma mai putina memorie pe Windows 10
Foto: Pixabay

Inginerii Google lucreaza de zor la o noua modalitate de gestionare a memoriei RAM, care sa reduca substantial cantitatea de memorie folosita de browser-ul Chrome.

Unul din cele mai mari reprosuri care i s-au facut lui Chrome de-a lungul timpului, dincolo de faptul ca este controlat de Google in asa fel incat sa avantajeze business-ul de reclame si celelalte produse ale companiei, a fost legat de consumul exagerat de memorie RAM.

Chrome a fost gandit sa profite cat mai mult de memoria RAM disponibila si sa tina cat mai multe date in RAM pentru a functiona mai rapid. Aceasta abordare, insa, a creat probleme, in special pe sistemele care nu dispun de multa memorie.

Acum, in urma colaborarii cu Microsoft, care si-a construit propriul browser pe motorul Chromium, Google a dobandit acces la librarii de Windows 10 la care nu avea acces anterior si isi poate optimiza mai bine browser-ul pentru acest sistem de operare.

Una din versiunile viitoare de Chrome va face trecerea la un nou sistem de gestionare a memoriei, numit "Segment Heap" si folosit deja de Edge, pe care-l poate folosi in urma colaborarii cu Microsoft.

Noul sistem de gestionare ar urma sa duca la reducerea consumului de memorie cu aproximativ 27%. Cu scaderea consumului de memorie, se va reduce si cel de energie, care va antrena o imbunatatire a autonomiei pe laptopurile cu Windows 10.

Efectele concrete vor varia de la sistem la sistem, insa vor fi cel mai vizibile pe PC-urile care au la dispozitie o cantitate mai mica de memorie RAM si in cazul utilizatorilor care tin foarte multe taburi deschise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru utilizatorii Android. Google pregătește o funcție mult așteptată
Veste bună pentru utilizatorii Android. Google pregătește o funcție mult așteptată
Google a început testele pentru o nouă funcționalitate în browserul Chrome Android, care permite organizarea mai eficientă a paginilor web deschise prin crearea de grupuri de tab-uri....
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#Chrome, #ingineri, #windows10 , #eveniment