Cinci membri ai clanului Cîrpaci, condamnați la închisoare în Marea Britanie. Motivul pentru care judecătorul a fost indulgent cu ei

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 12:04
4735 citiri
Cinci membri ai clanului Cîrpaci, condamnați la închisoare în Marea Britanie. Motivul pentru care judecătorul a fost indulgent cu ei
Polițiștii au găsit la membrii clanului mai multe mașini dezmembrate ale căror piese urmau să fie trimise în România. FOTO: West Bridgford Wire.

Cinci dintre membrii clanului Cîrpaci au fost judecați și condamnați pentru furturi de Nottingham Crown Court. Alături de ei a fost condamnat și „asociatul” lor, un bărbat cu cetățenie lituaniană.

Presa britanică scrie că este vorba de un grup de români având o activitate „sofisticată” în domeniul criminalității internaționale. Infractorii au fost acuzați și condamnați după ce au furat bunuri în valoare de peste 200.000 de lire sterline.

West Bridgford Wire notează că membrii clanului au furat cel puțin 20 de autoutilitare Mercedes Sprinter într-o perioadă de cinci luni. Ei furau vehiculele parcate în fața caselor localnicilor din Nottinghamshire, dar și din alte părți ale țării. De aici ei le expediau în România, uneori dezmembrate, pentru piese auto.

Polițiștii au găsit un „adevărat tezaur” la ei

Planul elaborat al grupului a fost însă anihilat în octombrie 2020, când Poliția britanică a reușit să dea de urma lor și i-a reținut, iar apoi arestat după ce i-a prins în flagrant în Quarry Farm, Newark.

În urma perchezițiilor la membrii clanului, polițiștii britanici au găsit un adevărat „tezaur auto”, scriu englezii. Printre bunurile furate se numărau inclusiv motoare Mercedes și osii de la alte nouă autoutilitare furate din Marea Britanie în 2019 și 2020 și care urmau să fie expediate în străinătate.

Cristian Cîrpaci, rezident pe bulevardul Rothesay, Radford, Nottingham, a condus o adevărarată operațiune alături de lituanianul Andrius Stasiunas, din Wye Gardens. Cu această ocazie, eu au furat scule și obiecte personale în valoare de aproximativ 100.000 de lire sterline din interiorul camionetelor.

Cristian Cîrpaci și Stasiunas, alături de alți trei membri ai familiei Cirpaci și de un alt bărbat, au fost hyperactivi timp de cinci luni, din iunie 2020 până în octombrie 2020, timp în care au furat zeci de vehicule. Membrii grupării infracționale acționau de regulă după miezul nopții, când se furișau și furau fie obiecte din interiorul vehiculelor, fie pur și simplu mașinile.

Ei au fost reținuți în urma unei acțiuni a Poliției și cercetați inițial în libertate. Însă trei membri ai grupului au fost, de asemenea, descoperiți că și-au încălcat condițiile de cauțiune, deoarece au continuat să fure camionete chiar și după ce au fost arestați și mai apoi eliberați.

Au scăpat ușor după ce au pledat vinovați

Prezentat luni, 6 septembrie, la Nottingham Crown Court, Cristian Cirpaci, în vârstă de 25 de ani, a fost închis pentru trei ani și nouă luni după ce a pledat vinovat de conspirație pentru furtul autovehiculului.

El a fost considerat liderul grupului, iar judecătorii au luat această decizie pe baza unor dovezi care arătau că a fost a participat la furtul a cel puțin nouă autoutilitare.

Expertul tehnic Andrius Stasiunas, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la patru ani de detenție după ce a pledat vinovat de conspirație pentru furtul autovehiculului. A contat și faptul că

Stasiunas a fost prins în timp ce încerca să fugă în țara sa natală, Lituania, pe aeroportul Doncaster, la 29 octombrie 2020, încercând să se sustragă urmăririi penale.

Leonardo Cîrpaci, în vârstă de 19 ani, a pledat vinovat și a fost condamnat la un an și patru luni de detenție. La fel de indulgenți s-au arătat judecătorii și cu Daniel Cîrpaci (42 de ani), care a primit o pedeapsă privativă de libertate de 12 luni, suspendată pentru 18 luni și 180 de ore de muncă neremunerată.

Stefano Cîrpaci, în vârstă de 19 ani, din Radford Road, a primit un ordin comunitar de 18 luni și 100 de ore de muncă neremunerate după ce a pledat vinovat, iar cumnatul liderului bandei, Alexandru Covaci (25 de ani), a fost condamnat la un an și patru luni de detenție.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#clanul cirpaci arest, #condamnati, #anglia, #Marea Britanie, #furturi, #furturi masini , #eveniment