Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrou

Vineri, 26 Martie 2021, ora 11:02
35284 citiri
Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrou
Ion Radoi, presedintele USLM FOTO Hepta.ro

Ion Radoi, fost parlamentar PSD, este liderul de sindicat de la metrou de peste 15 ani, timp in care a cunoscut 20 de ministri ai Transporturilor si mai multi directori ai companiei Metrorex, negociind cu fiecare, aproape an de an, binele angajatilor in dauna stabilitatii financiare a companiei.

Ion Radoi detine, in prezent, mai multe functii si anume: presedintiile Sindicatului liber metrou - Unitatea si a Federatiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU Romania". In plus, el este membru in Comitetul executiv al Federatiei Europene a Transportatorilor.

Liderul de sindicat a intrat in Parlamentul Romaniei in anul 2000, din partea PDSR, care a devenit PSD. A urmat legislatura din perioada 2004-2008, unde a fost senator din partea PSD Giurgiu.

In sumarul CV publicat pe pagina Camerei Deputatilor in urma cu mai bine de 15 ani, Ion Radoi a trecut la capitolul studii, Facultatea de Electronica din Bucuresti si Facultatea de Telecomenzi Feroviare, mentionand ca are studii sociale si sindicale.

A lucrat la Telemecanica Trafic Metrou din Bucuresti, apoi a devenit presedinte la Unitatea Sindicatul Lider (USL) Metrou, vicepresedinte al Blocului National Sindical (BNS) si presedinte al Conventiei Nationale a Transporturilor. Presa il mentioneaza ca lider al sindicatului de la metrou inca din anul 2005, cand figura ca senator in Parlamentul Romaniei.

Legaturile dintre USLM si Sindomet Servcom SRL

USLM detine, in proportie de 100%, firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex, pentru spatiile comerciale si pentru spatiile de publicitate, dar care detine si un complex turistic in Busteni, ce ofera reduceri de 99% pentru angajatii Metrorex care isi fac concediile acolo.

Catalin Drula anunta in februarie ca Sindomet Servcom SRL a avut doua contracte cu Metrorex pentru spatiile comerciale si pentru spatiile de publicitate.

"Sindomet Servcom SRL a avut doua contracte cu Metrorex: unul pentru spatiile comerciale (expirat in 2018) prin care firma incasa 75% si Metrorex doar 25% din valorificarea acestora.

Si un contract pentru spatiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet incasa 53%, iar Metrorex doar 47%", declara Catalin Drula.

Cu alte cuvinte, profiturile provenite din toate reclamele de la metrou, toate chioscurile si toate magazinele au ajuns, in procent mult mai mare, la firma Sindomet Servcom SRL.

Greva de la metrou si eliberarea spatiilor comerciale din incinta

Greva de la metrou a venit la o zi dupa ce Metrorex a anuntat ca toate spatiile comerciale trebuie sa fie eliberate pana in 2 aprilie pentru ca "pun in pericol siguranta transportului subteran, cu afectarea directa a exigentelor de securitate la incendiu si evacuarea persoanelor in caz de urgenta".

Catalin Drula, ministrul Transporturilor, a catalogat greva de la metrou ca fiind "o actiune ilegala", sustinand ca miza este reprezentata de "afacerile oneroase cu inchirierea de spatii comerciale".

"Nu va lasati amagiti: miza ocuparii ilegale a unor sine de metrou nu o reprezinta binele angajatilor.

Nu, miza o reprezinta afacerile oneroase cu inchirierea de spatii comerciale. E dincolo de orice banuiala avand in vedere notificarea trimisa ieri pentru evacuarea spatiilor ocupate ilegal dupa expirarea contractului dintre Metrorex si firma sindicatului USLM in 2018.

O firma, un sindicat vor neaparat sa capuseze Metrorex in liniste, in continuare", a scris Catalin Drula pe Facebook.

Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
Elena Lasconi îi face praf pe foștii lideri ai USR, care au dat chix la conducerea partidului, pe Cătălin Drulă și pe Dan Barna. „Încă nu am definitivat (lista cu echipa de conducere)....
Se cutremură Justiția. „Noi lucrăm cu infractori pe datorie. Facem greva foamei”
Se cutremură Justiția. „Noi lucrăm cu infractori pe datorie. Facem greva foamei”
O nouă criză se întrevede în Justiția din România, având în vedere că sute de consilieri de probațiune oamenii care lucrează cu reintegrarea socială a condamnaților, a celor care au...
#Ion Radoi sindicat metrou, #catalin drula, #greva, #metrou, #USLM , #eveniment
  1. Secretul pentru a scăpa mai repede de vizele pentru SUA a fost dezvăluit chiar de ministrul de Externe: "Este foarte important"
  2. Temperaturi de peste 50 de grade Celsius la Roma. Colosseumul și alte zone din capitala Italiei sunt în caniculă extremă
  3. Atac masiv al Rusiei în vestul și sudul Ucrainei. Forțele ruse continuă să bombardeze și regiunile din apropierea liniei frontului
  4. O faimoasă insulă italiană a rămas fără apă. Accesul turiștilor a fost interzis, iar localnicii primesc apă cu cisterna
  5. Taylor Swift și-a făcut un selfie cu Prințul William, care a venit la concertul ei pe Wembley FOTO
  6. Cancerul de penis face tot mai multe victime. Țara unde au fost făcute 6.500 de amputări în ultimii ani
  7. Fetiță de 5 ani, transportată la spital cu elicopterul SMURD după accidentul cu 5 victime din Hunedoara. ISU a activat Planul Roşu de Intervenţie
  8. De ce au fost evacuați de urgență 80 de oameni noaptea dintr-un bloc. Au avut doar câteva minute pentru a-și strânge lucrurile
  9. Rusia s-a răzbunat și a lăsat în beznă o parte din Ucraina. A atacat infrastructuri energetice şi militare
  10. Ce alcoolemie avea la volan un polițist ieșean. Colegii n-au avut cu ce să-l mai ajute