Ziare.com

Cine sunt preotii romani din Italia decorati de presedintele Klaus Iohannis

Joi, 06 August 2020, ora 18:05

   

Cine sunt preotii romani din Italia decorati de presedintele Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 6 august, decretul de decorare cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler a doi preoti romani din Italia.

Este vorba despre Preasfintitul arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania si de pastorul Corneliu Benone Lupu, coordonatorul Bisericii Adventiste Romane din Italia.

Preasfintitul Atanasie Rusnac s-a nascut in 17 ianuarie 1982, la Chisinau, Republica Moldova. A obtinut cetatenia Romana in anul 2010. A studiat la INSA Lyon (Institut National des Sciences Appliques de Lyon - Franta) si a urmat cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa "Saint-Serge" de la Paris. A obtinut licenta in teologie pastorala, in anul 2010. Ulterior, absolvit cursurile de master cursurile la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu cu lucrarea "Principii de Teologie Canonica in Diaspora, cu referire speciala la Italia".

Din 2011 pana in 2018 a indeplinit functia de Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei. A fost ales arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, cu titulatura Preasfintitul Parinte Atanasie de Bogdania. A fost hirotonit si instalat in slujirea de arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei la 1 mai 2018, la sediul Eparhial din Roma, potrivit doxologia.ro.

Corneliu Benone Lupu i-a luat locul pastorului Samuel Negrea, dupa ce acesta a fost transferat in Chicago - Addison. Astfel, a devenit coordonatorul Bisericii Adventiste Romane din Italia, potrivit adventist.it.ro.

Presedintele Klaus Iohannis le-a conferit celor doi preoti Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler, in semn de "inalta apreciere si recunostinta pentru solidaritatea si daruirea de care au dat dovada in intensa lor activitate social-filantropica destinata cetatenilor romani aflati pe teritoriul Republicii Italiene, contribuind astfel la limitarea impactului pe care actuala criza epidemiologica a avut-o asupra comunitatii romanesti si in special asupra categoriilor sociale vulnerabile".
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre preoti decorare Iohannis Italia decret
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9992 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Preoti impostori

Ultimul preot dupa rinduială Aaronica a fost Caiafa, care l-a condamnat pe Iisus la moarte, si cu el a fost desființată preotia.
Adevăratul Preot acum este Cristos, care este in cer.

 

stimate

Tu esti informat bine sau bati campii? ori ai ceva probleme la mansarda tartacuta, ori esti popa? si premiul nu ti l-au dat tie!

Va raspund

Ce este un preot?
Este calea spre Dumnezeu!
Singurele preoții adevarate sunt cele randuite de Dumnezeu: cea Levitica - Aaron; randuiala Melchisedeica - Iisus. Cum nu se pot suprapune cele doua, preotia Aaronica a incet cu Caiafa, cand si-a sfasiat haina, ceia ce nu-i era permis prin lege sa faca; preotia levitica a incetat, fiind inlocuită de preotia Melchisedeica - Cristos care este Mare Preot in cer pentru totdeauna. Cristos nu moare! De aia spun ortodocșii "Cristos s-a inaltat".
In religii oricine se poate face preot!
Mai este un semn ca preotia Levitica a incetat la procesul lui Iisus dar nu il scriu!
Cum religiile sunt falsuri, minciuni, amagiri! Asta sunt si preoții religiilor!
Apropos, nu vreau premii si onoruri de la oameni!
E problema fiecaruia ce crede!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor