Clipe tensionate pe autostrada Deva-Lugoj: Munitie din al Doilea Razboi Mondial, detonata de ISU

Marti, 20 August 2013, ora 20:10

   

Clipe tensionate pe autostrada Deva-Lugoj: Munitie din al Doilea Razboi Mondial, detonata de ISU
Muncitorii care lucreaza la autostrada Deva-Lugoj au avut surpriza sa dea peste trei mine antitanc din al doilea razboi mondial. Acestea nu puteau fi transportate in siguranta si au fost detonate de pirotehnicienii ISU in locul unde au fost descoperite.

Munitia de razboi a fost gasita in zona localitatii Bretea Muresana, iar pentru asanarea acesteia a fost nevoie de interventia unei echipe de pirotehnisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Iancu de Hunedoara" al judetului Hunedoara, transmite Mediafax.

Jumatate de tona de munitie gasita in gradina unei case parohiale

"Cele trei mine antitanc au fost descoperite in urma lucrarilor executate in scopul realizarii autostrazii Lugoj - Deva. Este vorba despre trei mine antitanc tip MAT-46 N, cu focosul, continand aproximativ sase kilograme de trotil, armat, avand forma unor discuri cu un diametru de 40 de centimetri.

Mai mult, munitiile aveau si caracteristice unor mine antipersonal fiind realizate din metal. Echipa de pirotehnicieni a concluzionat ca munitiile nu pot fi ridicate in siguranta, motiv pentru care a decis distrugerea lor la locul descoperirii", se arata intr-un comunicat al ISU Hunedoara.Conform sursei citate, pentru distrugerea celor trei mine antitanc a fost utilizata o cantitate de un kilogram si jumatate de trotil. Proprietarii unei locuinte aflate in apropierea de locul detonarii controlate au fost evacuati de jandarmi, ca o masura de precautie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1486 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor