CNAIR sustine ca infiltratiile de la Podul suspendat peste Dunare nu pun in pericol finalizarea proiectului

Duminica, 20 Iunie 2021, ora 16:22

   

CNAIR sustine ca infiltratiile de la Podul suspendat peste Dunare nu pun in pericol finalizarea proiectului
Aparitia recenta a infiltratiilor la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunare de la Braila nu afecteaza structura acestuia si nici nu pun, in viitor, in pericol siguranta circulatiei, reprezentand o situatie neprevazuta pe care Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si constructorul o trateaza cu prioritate, se mentioneaza intr-un comunicat al CNAIR, remis, duminica, AGERPRES.

Din acest motiv, CNAIR a solicitat o expertiza tehnica (finalizata in data de 25 mai 2021) si o interventie de urgenta in vederea remedierii acestor efecte, precum si o monitorizare stricta si permanenta a lucrarilor efectuate la blocurile de ancoraj pe intreaga perioada de executie.

Potrivit sursei citate, in ultima perioada, au fost constatate unele neconformitati la blocurile de ancoraj, respectiv infiltratii de apa la rosturile orizontale si verticale de betonare a peretilor perimetrali, precum si acumulari de apa in incinta blocurilor de ancoraj. In scopul executarii in bune conditii de calitate a lucrarilor de interventie, expertiza tehnica recomanda suplimentar si adoptarea urmatoarelor masuri: lucrarile de interventie se vor realiza pe baza unui proiect tehnic fazat pe detalii de executie; pe tot parcursul desfasurarii lucrarilor de structura, beneficiarul va asigura supravegherea lucrarilor conform prevederilor legale; beneficiarul va dispune luarea masurilor ce se impun pentru respectarea normelor de protectie a muncii specifice lucrarilor efectuate.

"Pentru buna exploatare a podului si corecta monitorizare a acestuia sunt initiate unele actiuni pentru formarea unui grup de specialisti care vor administra acest obiectiv de investitii. Mai subliniem ca, in vederea evitarii aparitiei unor consecinte asupra capacitatii structurale a blocurilor de ancoraj, antreprenorul a inceput lucrarile de etansare a rosturilor. Aceste lucrari se realizeaza in baza unei proceduri tehnice de executie aprobate de inginer", se spune in comunicat.

Structura podului nu va fi modificata si realizarea in continuare a acestui obiectiv se face conform cerintelor tehnice din documentatia de atribuire a contractului, da asigurari CNAIR."Constructia podului este monitorizata si in ipoteza in care, dupa finalizarea acestei etape de supraveghere, se constata aparitia altor degradari sau infiltratii, antreprenorul va fi notificat in vederea extinderii perioadei de garantie a lucrarilor aferente acestui obiectiv de investitii", se mai spune in documentul citat.

Zilele trecute a aparut informatia ca la constructia peste Dunare de la Braila se pare ca intampina deja primele probleme serioase. La nivelul pilonilor podului au fost identificate infiltratii care pot pune in real pericol intregul ansamblu.

Compania Nationala de Administrare a Infracturii (CNAIR) sustine ca "aparitia infiltratiilor la blocurile de ancoraj este o situatie neprevazuta" si ca a cerut o expertiza tehnica si o "interventie de urgenta" in vederea remedierii, plus monitorizarea "stricta si permanenta" a lucrarilor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5855 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Picioarele Podului lui Traian construit de Apolodor din Damasc la
Drobeta, stau in Dunăre de două milenii! Ca să poată trece navele de război cand Dunărea a fost la un nivel minim pe vremea WWI, Nemții au fost nevoiți să dinamiteze două dintre ele!
Utilizator sters
Cine mă? CNAIR
Păi ăia se pricep ei la ceva, in afara sa incaseze salarii nesimtite si nemeritate? Oficina pentru clientela politica, atat
Emigrantul-Anonim
rank 5
CNAIR trebuia sa verifice proiectul cu"third party inspection"
Daca nu te pricepi si STII CA NU TE PRICEPI!! contacteaza o companie neutra de engineering care sa-ti verifice/certifice proiectul inainte de a aproba. Este o situatie identica cu cea a pnrr....Dati cuiva care STIE!!
gheu
rank 5
Sunt mandru
Ca tu te pricepi!
gheu
rank 5
Ma mandresc
Ca avem pe forum troli priceputi la toate. Este o vorba in Chile "Pastelero con sus pasteles" adica cofetarul cu prajiturile lui, adica daca nu stii nu te baga. Toate constructiile carenecesita rezistenta la apa si apa sarata se construiesc cu betn cu ciment puzolanic descoperit in Puzoli in Italia de romani Ei au observat carezultatul degradarii unui anumit tip de tuf vulcanic in contact cu apa marii in loc sa ramana ca nisip se cimenta si se intarea.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor