Agentia suedeza a Transporturilor explica de ce interzice placutele de inmatriculare antiPSD

Marti, 31 Iulie 2018, ora 18:23
14985 citiri
Agentia suedeza a Transporturilor explica de ce interzice placutele de inmatriculare antiPSD
Foto: Facebook/ Razvan Stefanescu

Agentia suedeza a Transporturilor a decis anularea, incepand din 1 august, a numarului de inmatriculare personalizat al vehiculului depistat in Romania care continea un mesaj obscen la adresa Partidului Social-Democrat (PSD).

"Agentia suedeza a Transporturilor aproba numere de inmatriculare personalizate pentru utilizarea pe teritoriul Suediei. Numerele de inmatriculare personalizate sunt permise si in strainatate, cu conditia sa nu intre in contradictie cu legislatia locala. In momentul aprobarii numerelor de inmatriculare personalizate, luam in considerare diverse criterii.

Unul dintre criterii este sa analizam combinatia de litere sau cifre si daca acestea sunt percepute ca fiind ofensatoare. In acest caz, nu aprobam emiterea numarului de inmatriculare. Cu toate acestea, nu putem sti in avans semnificatia oricarei combinatii posibile in toate limbile straine. Cuvinte care in anumite limbi nu sunt ofensatoare pot fi ofensatoare in alte limbi.

Daca Agentiei suedeze pentru Transporturi i se aduce la cunostinta ca un anumit numar de inmatriculare este ofensator, acesta este retras", a transmis institutia intr-un raspuns la o solicitare a Mediafax.

"In acest caz specific, cand ne-a fost adus in atentie ca numarul de inmatriculare este ofensator, am decis anularea acestuia. Decizia a fost luata pe 25 iulie, iar numarul de inmatriculare isi inceteaza valabilitatea din 1 august", precizeaza Agentia suedeza a Transporturilor.

Razvan Stefanescu (foto), in varsta de 45 de ani, a intrat in Romania pe data de 17 iulie, prin Vama Nadlac, cu o masina cu numere de inmatriculare continand un mesaj obscen la adresa PSD.

Mesajul a devenit in scurt timp viral, iar barbatul s-a plimbat in intreaga tara. Timp de zece zile, barbatul a fost oprit in trafic de patru ori de Politie, in judetele Olt, Hunedoara si Dolj.

Abia ultima data, luni dimineata, politistii l-au oprit in Capitala si i-au retinut placutele de inmatriculare si permisul. Motivul: romanul nu avea dreptul sa circule cu acele numerele preferentiale, obtinute in Suedia, pe teritoriul Romaniei.

Totusi a fost nevoie de doua saptamani pentru ca Politia sa stabileasca acest lucru, perioada in care oficialii de la Bucuresti au corespondat cu autoritatile suedeze.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#placute inmatriculare PSD interzise Suedia , #eveniment