Ziare.com

Apel soc al ungurilor din Baia Mare: Nu va mai casatoriti cu romani, cautati prieteni maghiari!

de Maria Galea
Duminica, 05 August 2012, ora 15:02

   

Apel soc al ungurilor din Baia Mare: Nu va mai casatoriti cu romani, cautati prieteni maghiari!
Recent, mai multi lideri ai comunitatii maghiare din Baia Mare, printre care si viceprimarul orasului, Ludescher Istvan, au publicat un manifest care face apel la exclusivim si intoleranta etnica.

Intitulat "Noul strigat pentru ungurimea din Baia Mare!", manifestul a fost semnat de pedagogi, persoane civile si publice si conducatori ai bisericilor.

Potrivit Stiri Maramures, liderii maghiari vorbesc despre "o boala" care le afecteaza identitatea nationala si fac apel la parinti, tineri si intelectuali sa spuna "NU partenerului strain, scolii straine si ademenirii comunitatii straine".

"Noi, toti semnatarii prezentului manifest (pedagogi, persoane civile si publice, capii bisericilor responsabili pentru soarata ungurimii din Baia Mare si zona Baii Mari) urmarim cu ingrijorare raspandirea unei gandiri si a unui comportament care renunta la identitate, care ameninta existenta comunitatii noastre.

Boala ale carei simptome sunt: raspandirea casniciilor mixte, refuzarea educatiei in limba materna, exilul, contopirea cu corpul national majoritar, delasarea fata de noi insine si letargia au infestat si cei mai buni oameni din comunitate noastra: se raspandeste ca o boala contagioasa si in cadrul intelectualitatii din comunitatea noastra", se arata in manifestul liderilor maghiari.

Semnatarii apelului sustin ca Baia Mare este "o cetate ungureasca", unde casatoriile mixte sunt o "boala", iar tinerii sunt sfatuiti sa "scoata afara tot ce e strain".

"Scoala in limba straina inseamna inca un cerc de prieteni cu limba straina, iar apoi cansicii mixte. Cu fiecare copil 'lasat', putem pierde o familie maghiara, vom fi nimicitorii nemilosi ai unei comunitati maghiare seculare. Cautati compania altuia. Cautati-va prieteni maghiari, perechea maghiara. Asta inseamna o viata oarecum inchisa, orientata spre noi insine, dar nu uitati, aceasta inchidere a conservat cele mai valoroase comunitati din Ardeal, secole de-a randul. Va dam, pentru drum, legea: scoateti afara din voi tot ce e strain! Nu lasati aproape de inima cuvant strain, cultura straina, prieteni straini, pentru ca prietenul strain devine usor IUBIT strain".

In acelasi manifest, profesorii sunt rugati sa transmita mai departe mostenirea predarii in maghiara, "sa nu faca niciun fel de compromisuri" si sa "reprezinte pentru elevii maghiari un model demn de urmat".

"Munca voastra nu este munca de functionar public. Nu puteti cunoaste nici odihna, nici orar. Nu poate sa va stea in fata nicio putere superioara si asta este o cerinta a calitatii, a pretentiei fata de voi insiva. Fiti modele, mai punctuali decat cei mai punctuali, mai disciplinati decat cei mai disciplinati, fiti pretentiosi mai ales fata de voi insiva. Transmiteti mostenirea predarii in maghiara de peste 1.000 de ani (...) Nu amanati nicio ora de curs, fiti exemplu pentru elevii vostri, un model demn de urmat. Nu doar predati, ci educati! Nu putem face compromisuri, nu exista niciun 'dar'. Trebuie sa fim si sa ramanem maghiari puternici, mandri de calitate!".

Pana acum au semnat manifestul peste 300 de persoane. Printre acestea se numara: Din partea bisericilor reformate si romano-catolice din Baia Mare: VARGA KAROLY, LIEB JOZSEF, BAK LASZLO, TASNADI ANDRAS-ZSOLT. Viceprimarul municipiului Baia Mare, LUDESCHER ISTVAN, din partea UDMR, HUPKA FELIX, din partea PPMT Maramures, VIDA NOEMI
Fundatia "Nemeth Laszlo", NAGY-JENEI ZOLTAN - Asociatia pedagogilor maghiari din Romania si DAVID LAJOS, din partea EMKE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11314 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ungurii" din Romania sunt romani maghairizati

Cu exceptia citorva sate din Romania si Ungaria, unde se mai păstrează vechii urmati originali ai hunilor si maghiarilor, ceilalti sunt proveniti din maghiarizarea fortată a locuitorilor din alte nationalităti: romani - indeosebi, fiind cei mai multi -, slovaci, jidani, tigani, sloveni, austrieci, germani s.a. In Romania, in proportie de circa 90 la sută, "mogiorii" sunt exclusiv romani maghiarizati - adică TRĂDĂTORI de neam. Iar pedeapsa pentru trădători, la toate popoarele si in toate timpurile a fost una singură: moartea. Poporul roman a fost, mereu, excesiv de tolerant si, din cauza asta, a ajuns in actuala situatie. Acum, toleranta fată de maghiarizati este intolerabilă! Pentru detalii, vedeti si studile "Esenta hungarismului este antiromanismul", pe http://ro.altermedia.info/minoritati/esenta-hungarismului-este-antiromanismul-3_8973.html, precum si "Maghiarismul – esenta fascismului", pe http://ro.altermedia.info/minoritati/maghiarismul-%E2%80%93-sorgintea-fascismului-1_19268.html.

 

Ei tineret!!!

Ca sinteti romani,ca sinteti maghiari,ardeti-o tata impreuna,faceti copii si punetii sa vorbeasca engleza ca aia este de viitor.Te pi...si pe ea si de romana si de maghiara,ca,cum ai iesit dincolo nimeni nu le vorbeste.Eu sint un roman neaos si asa am pus-o si cu Ilona si cu Ildiko,bune frate si imi pare rau ca nu m-am casatorit cu Ilona,ca tare m-a iubit si am iubit-o.Oricum ,nu motivele etnice n-au despartit,viata.Si-n Romania si-n Ungaria,pu..liticienii sint niste neispraviti care cauta sa va incaiere,sa va uriti,sa va omoriti,nu sa va iubiti cum ar fi normal,pentru ca sinteti oameni, nu animale.

 

Lui Soros ii trebuie un scandal romano-maghiar

--- ca sa poata ingenunchia atat RO cat si pe 'obstructionistul' Orban.
Timpurile nu sunt tocmai portocalii pt sarlatanii lui Soros: Ungaria face incet-incet cu FMI ce a facut cu URSS in '56, in Serbia guvernul de tip 'Orban sarbesc' a preluat controlul asupra monedei nationale , citeste 'incependenta Bancii Centrale' -de facto slugoii lui Barroso- s-a terminat, acum au de dat raportul GUVERNULUI Sarbesc.
'Da-mi controlul asupra banilor uneei natiuni si nu ma intereseaza cine face acolo guvernul' __spunea un Amshel Rothschild. Ei uite ca in Ungaria si Serbia va trebui mafia financiara zionista sa se intereseze cum se numeste prim-ministrul pe acolo :-D

Poate urmeaza Romania si reapare Tariceanu, un 'Orban romanesc, mai diluat', dar tot opus liniei pro-FMI.

Balkanii smucesc de zabala si fraul financiar-FMI de care sunt legati. OK, Balkanii sunt mai jos de glezna Finantei Mondiale. Deci, pozitionati prin calcaiul FMI si nu pe la mansarda. Dar nici Achiles nu a dat ortul popii cu vreo sageata in cap---

De aceea atata vanzoleala cu Bucurestiul, se renasc situatiile din anii '90 cand Romania incurca livrarile rusesti catre Serbia lui Milosevic si ar putea juca rolul Ukrainei-CIA cu Timoscenko obstructionista pe conductele de gaze, la iarna---

Ca ne place sau nu, peonul Romania are din pacate, pe moment un rol important pe tabla de sah a FMI.

 

Ciokolom surorile mele maghiare, va salut fratii mei ardeleni

sau unguri, sau orice alta rasa care traieste pe meleagurile mioritice! Ati fost mai intelepti ca noi, nu v-ati implicat in porcaria uslamista, nu ati validat referendumul risinii! Bravo! Nu stiu cum se scrie corect "ciokolom" dar cunosc sensul exact! Tatal meu era oltean, mama mea din Ucuris /Ardeal, asa ca acum sint mindru ca macar o parte din mine s-a comportat corect. Nu va lasati influentati nici de cei din Ungaria, nici de idiotii nationalisti din Romania: aveti aceleasi drepturi si obligatii ca toti cetatenii Romaniei. Aparati-o, este singura noastra patrie! Si imperecheati-va fericiti, aveti copii si multa bucurie!

 

...si n-au dreptate atunci....

…cand romanu’ interimar i-a acuzat de nepasare, iar capeteniile uslamiste au amenintat ca maghiarii cetateni romani nu au loc pe-ale romanilor liste electorale deoarece nu au votat pentru uslamia tradatoare?

 

Avem deci o listă!

Dovediti ca antiromani,ridicat cetătenia si ...pasol na turbinca,deplasarea spre alte orizonturi maghiare!
Ce probleme sunt de rezolvat in comunităti si lor le arde de lupte de K1.

 

Constitutia Romaniei, Dreptul la identitate

Dreptul la identitate Articolul 6
(1) Statul recunoaste si garantează persoanelor apartinand minoritătilor nationale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitătii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase.
(2) Măsurile de protectie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea si exprimarea identitătii persoanelor apartinand minoritătilor nationale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate si de nediscriminare in raport cu ceilalti cetăteni romani.
Ministerul de justitie trebuie sa-si faca treaba conform constitutiei si legilor in vigoare valabile pt. toti cetatenii acestei tari.
Fara drept de apel, le-as da niste amenzi sa nu le poata duce, sa le intre mintile in cap, sunt cetateni romani si au obligatii. Ca data viitoare sa mai citeasca si Constitutia Romana care este Biblia tarii in care traiesc.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor