Averea lui Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a depasit 100 de miliarde de dolari

Vineri, 07 August 2020, ora 15:02
2533 citiri
Averea lui Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a depasit 100 de miliarde de dolari
Foto: Facebook.com / Mark Zuckerberg

Averea neta a lui Mark Zuckerberg a depasit joi pentru prima data 100 de miliarde de dolari, dupa ce actiunile Facebook au atins un nivel ridicat, pe fondul optimismului investitorilor in urma lansarii noii functii video, Reels, care concureaza cu aplicatia video TikTok a companiei chineze ByteDance, transmite Bloomberg.

Mark Zuckerberg, in varsta de 36 de ani, detine 13% din Facebook si se alatura altor giganti din domeniul tehnologiei - Jeff Bezos si Bill Gates - singurii din lume cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Actiunile celor mai mari companii de tehnologie din SUA au inregistrat anul acesta cresteri semnificative la Bursa de la New York, in contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a dus la extinderea activitatilor online.

Anul acesta, titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au inregistrat un avans de 73%. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este cel mai bogat om din lume. Averea sa a crescut anul acesta cu peste 75 de miliarde de dolari, depasind 190 miliarde de dolari, chiar daca SUA inregistreaza un declin economic semnificativ.

In 2020, averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu aproximativ 22 de miliarde de dolari. Actiunile Facebook au urcat cu 65% din 23 martie, la 245 de dolari per titlu.

In prezent, cele mai mari cinci companii de tehnologie din SUA - Apple, Amazon, Alphabet, Facebook si Microsoft - au valori de piata echivalente cu aproximativ 30% din PIB-ul SUA, aproape dublu fata de cat aveau la finalul lui 2018.

Recent, Facebook a anuntat ca in primele sase luni din acest an a castigat 10,081 miliarde de dolari, aproape dublu fata de perioada similara din 2019, cu un avans clar al afacerilor, in pofida crizei provocate de pandemie.

In primul semestru, compania celei mai utilizate retele de socializare din lume a facturat 36,423 miliarde de dolari, fata de 31,963 miliarde in primele sase luni din 2019.

In trimestrul al doilea, caruia investitorii i-au acordat o mai mare atentie, incasarile Facebook au crescut cu 11%, pana la 18,687 miliarde de dolari, profitul net situandu-se la 5,178 miliarde de dolari, cu un avans inter-anual de 98%.

Masurile de izolare impuse in mare parte a lumii au ajutat Facebook sa atraga mai multe persoane si au facut ca numarul de utilizatori zilnici activi sa urce cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,79 miliarde. In iunie, reteaua de socializare avea 2,7 miliarde de utilizatori lunari activi, in crestere tot cu 12%.

In total, circa 3,14 miliarde de persoane utilizeaza lunar cel putin unul dintre principalele produse ale companiei, care in afara de Facebook includ Instagram, WhatsApp si Messenger.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele. Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și...
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#Mark Zuckerberg, #avere, #avere Mark Zuckerberg, #Facebook , #eveniment