Candidaturile la alegerile locale se depun pana pe 18 august / Campania electorala incepe in ziua de 28 august

Marti, 07 Iulie 2020, ora 19:26
2744 citiri
Candidaturile la alegerile locale se depun pana pe 18 august / Campania electorala incepe in ziua de 28 august
Stampila de vot FOTO: Facebook/Autoritatea Electorala Permanenta

Candidaturile pentru alegerile locale din 2020 se pot depune pana pe 18 august, iar campania electorala va incepe in ziua de 28 august, anunta Autoritatea Electorala Permanenta.

Autoritatea Electorala Permanenta mai informeaza ca perioada electorala aferenta alegerilor locale din acest an va incepe cel mai tarziu la data de 29 iulie 2020, petru ca in data de 2 august 2020 sa fie constituit Biroul Electoral Central.

"Birourile electorale de circumscriptie vor fi constituite la data de 8 august a.c., data de la care vor putea fi inregistrate aliantele electorale si vor putea fi depuse candidaturile.

In ceea ce priveste aliantele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui intre partide politice sau aliante politice la nivel judetean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelasi nivel, decat dintr-o singura alianta electorala. La alegerile locale din 2020, aliantele electorale se inregistreaza la biroul electoral de circumscriptie judeteana sau la biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti, dupa caz, pana cel mai tarziu la data de 11 august 2020.", se mai arata in comunicat.

Pentru aliantele electorale propunerile de candidati se fac in scris, in doua exemplare originale si doua copii, sub semnatura conducerii organizatiilor judetene ale acestora si pe baza listei sustinatorilor, listele cu propuneri de candidati trebuind semnate si de conducerile judetene ale fiecarui partid politic din alianta. Daca aliantele electorale se constituie la nivel comunal, orasenesc, municipal sau de sector al municipiului Bucuresti, listele se semneaza de conducerea aliantei si se contrasemneaza de conducerea fiecarei organizatii locale din coalitie.

Pentru candidaturile la consiliul local si functia de primar din aceeasi circumscriptie electorala, respectiv pentru candidaturile la consiliul judetean si presedintele consiliului judetean din aceeasi circumscriptie electorala, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale si candidatii independenti vor prezenta cate o singura lista de sustinatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#alegeri, #candidaturi, #campanie electorala , #eveniment
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu votati, nu aveti cu cine ! Mai e putin si iese si Daddy de la