Catalin Predoiu acuza ca Liviu Dragnea, Carmen Dan si Florin Iordache sunt vinovati de cresterea infractiunilor de trafic de persoane

Vineri, 26 Iunie 2020, ora 12:41
5137 citiri
Catalin Predoiu acuza ca Liviu Dragnea, Carmen Dan si Florin Iordache sunt vinovati de cresterea infractiunilor de trafic de persoane
Foto: Andreea Alexandru/ Hepta/ Mediafax

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a declarat, vineri, dupa intalnirea de la sediul MAI pe tema traficului de persoane si a clanurilor de interlopi ca lucrurile au ajuns "in acest punct intolerabil" din cauza ca Liviu Dragnea, Carmen Dan si Florin Iordache nu au luat masuri la timp pentru a descuraja infractorii.

"Suntem intr-un moment in care lucrurile trebuie spuse pe nume si actionat in consecinta. Traficul de persoane si crima organizata au ajuns la un nivel intolerabil in tara noastra si noi suntem aici pentru a reactiona in fata acestui fenomen", a transmis ministrul Catalin Predoiu, pe site-ul Ministerului Justitiei, dupa ce ambasadorul SUA, Adrian Zukerman a criticat Romania pentru modul in care a gestionat prevenirea cresterii fenomenului de trafic de persoane.

"Asa cum constata si raportul Departamentului de Stat, anul trecut, traficul de persoane s-a intensificat, formele in care s-a desfasurat s-au diversificat si aceasta s-a datorat si unei anumite impunitati pe care crima organizata a simtit-o, a speculat-o, a valorificat-o. Cu alte cuvinte, aceasta situatie are un responsabil precis: fostul guvern PSD.

Daca lucrurile au ajuns in acest punct intolerabil este pentru ca cei care au condus la vremea respectiva Ministerul de Interne-Carmen Dan, Camera Deputatilor- Liviu Dragnea, Ministerul Justitiei-Florin Iordache nu au luat masuri la timp, s-au facut ca nu vad acest fenomen, au distrus legislatia care intarea justitia, au paralizat capacitatea de ancheta a parchetelor, au descurajat actiunea politistilor, au transmis un semnal clar interlopilor, ca-si pot face de cap", a mai aratat Catalin Predoiu.

"Siguranta cetateanului a slabit in guvernarea PSD"

El a mai aratat ca nu era nevoie de raportul Departamentului de Stat pentru ca autortitatile din Romania sa cunoasca situatia.

"Constatam ca siguranta cetateanului a slabit in guvernarea PSD. Intentia noastra este sa o consolidam, sa o recuperam si sa facem uitat acest fenomen care este traficul de persoane, crima organizata si, de aceea, ne-am organizat si noi la randul nostru.

Vom actiona atat pe zona de combatere, unde am cea mai mare incredere in politisti, in colegul meu, domnul ministru de Interne, Marcel Vela, am cea mai mare incredere in actiunea profesionista a procurorilor, doamna Procuror General si procurorul-sef DIICOT", a mai precizat Predoiu care a mai subliniat ca este o lupta intre cei care vor sa aplice legea si cei care incalca legea, si-si bat joc de cetateni.

Joi, ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zukerman, acuza "prejudicii produse de fostul Guvern" in ceea ce priveste combaterea traficului de persoane.

"Din pacate Romania ramane pe lista de supraveghere de nivelul doi pentru al doilea an consecutiv, ceea ce inseamna ca Guvernul nu si-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane.

Raportul a constatat ca anul trecut, sub fostul Guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane s-au diminuat, numarul de urmariri penale si condamnari pentru trafic de persoane a scazut, iar ingrijirea victimelor a fost deficitara", a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman, vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a declarat că va continua să facă toate eforturile necesare pentru ca România să devină stat membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen....
#Catalin Predoiu, #trafic de persoane, #Liviu Dragnea, #carmen dan, #florin iordache, #raportul sua , #eveniment