Cine a fost Adi Barar, liderul trupei Cargo, care a murit de COVID-19. La 80 de ani se vedea tot pe scena, daca "l-ar mai fi tinut genunchii"

Luni, 08 Martie 2021, ora 10:53
7850 citiri
Cine a fost Adi Barar, liderul trupei Cargo, care a murit de COVID-19. La 80 de ani se vedea tot pe scena, daca "l-ar mai fi tinut genunchii"
Adi Barar a murit de COVID-19 FOTO Facebook

Adi Barar, liderul trupei Cargo, a murit de COVID-19. A fost internat in stare grava la ATI, la Timisoara, iar anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a formatiei.

"Asa intens cum a trait toata viata pe scena, alaturi de public, inconjurat de gandurile voastre bune, asa a luptat pana azi! Dumnezeu sa te odihneasca, Adi Barar! 15.01.1960 - 08.03.2021", este anuntul facut de Cargo, pe Facebook.

Cine a fost Adi Barar

Adrian Armand Barar (61 de ani) a fost chitarist, compozitor textier, producator, iar in 1985 a fondat trupa rock Cargo.

A inceput sa cante la chitara inca de la varsta de 9 ani. A facut un curs de chitara clasica timp de patru ani si si-a facut debutul intr-o trupa de cartier, unde era tobosar. La 14 ani si-a facut prima trupa, de data asta cantand la chitara.

Adi Barar a oferit un interviu pentru Bihon.ro, in 2017, in care a povestit lucruri mai putin stiute despre el.

"Era o fascinatie deosebita sa desfaci vinylul, sa citesti tot ce scrie pe el: cine l-a produs, cine si-a adus contributia la fabricarea lui si la conceptia lui", a declarat Adi Barar.

Artistul isi aminteste si despre inceputurile trupei, sustinand ca a fost o perioada dupa "cortina de fier".

"In anii 80 noi ne-am infiintat putin mai tarziu, in 1985, dar sigur ca am prins perioada respectiva. A fost o perioada dupa "cortina de fier" ceea ce, nici daca as putea sa imi amintesc nu cred ca mi-ar placea sa vorbesc sau sa imi aduc aminte de toate fazele prin care trecea o formatie - nu neaparat Cargo, ci toate formatiile romanesti", a mai declarat Adi Barar.

Au fost multe momente in care au vrut sa renunte la trupa, mai ales din cauza cenzurii.

"Erau tot felul de militieni care se ocupau sa observe imbracamintea, pletele... mai ales daca si urcai pe scena unde erai privit de atatia oameni, si luat ca exemplu de tinerii din perioada respectiva", a mai declarat Adi Barar.

El a mai spus ca este foarte greu de trait din muzica si ca industria muzicala romaneasca "nu prea exista".

Adi Barar a mai oferit un interviu si pentru Life.ro, in 2019, in care a dezvaluit ca, desi a facut cursuri de chitara de la noua ani, nu i-a placut.

"Eu am facut chitara clasica pe la varsta de 9 ani si nu mi-a placut deloc pentru ca stateam ore in sir sa studiez in timp ce prietenii mei jucau fotbal. Eu imi imaginam la vremea aceea total altceva despre chitara decat ceea ce-mi spunea profesorul si asa am ajuns sa explorez muzica clasica, chitara spaniola, folk-ul, doar ca nu m-am regasit in nici unul din aceste zone", a povestit Adi Barar.

Artistul povestea si ca inca avea emotii de fiecare data cand urca pe scena: "Daca nu ai deloc emotii, atunci mai bine stai acasa. Pentru ca numai prin emotii poti transmite ceva din muzica ta sau din muzica pe care incerci sa o interpretezi".

Adi Barar avea multe tatuaje pe maini, toate cu o semnificatie aparte, despre care a vorbit in cadrul interviului.

"Toate simbolizeaza ceea ce ma reprezinta pe mine cel mai mult: fiica mea, blues-ul, rock-ul, cele doua chitare ale mele care au fost fotografiate, stilizate si apoi transpuse in tatuaj. Cam tot ce am tatuat pe piele inseamna ceva pentru mine", a mai spus artistul.

Intrebat cum se imagineaza la 80 de ani, raspunsul a fost, simplu, pe scena: "daca o sa ajung la varsta aia si daca o sa ma mai tina genunchii, o sa fiu tot pe scena".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
#Adi Barar Cargo, #Covid 19, #deces , #eveniment