Cine sunt preotii romani din Italia decorati de presedintele Klaus Iohannis

Joi, 06 August 2020, ora 18:05
12415 citiri
Cine sunt preotii romani din Italia decorati de presedintele Klaus Iohannis
Parintele Atanasie de Bogdania (stanga) si pastorul Corneliu Benone Lupu

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 6 august, decretul de decorare cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler a doi preoti romani din Italia.

Este vorba despre Preasfintitul arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania si de pastorul Corneliu Benone Lupu, coordonatorul Bisericii Adventiste Romane din Italia.

Preasfintitul Atanasie Rusnac s-a nascut in 17 ianuarie 1982, la Chisinau, Republica Moldova. A obtinut cetatenia Romana in anul 2010. A studiat la INSA Lyon (Institut National des Sciences Appliques de Lyon - Franta) si a urmat cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa "Saint-Serge" de la Paris. A obtinut licenta in teologie pastorala, in anul 2010. Ulterior, absolvit cursurile de master cursurile la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu cu lucrarea "Principii de Teologie Canonica in Diaspora, cu referire speciala la Italia".

Din 2011 pana in 2018 a indeplinit functia de Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei. A fost ales arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, cu titulatura Preasfintitul Parinte Atanasie de Bogdania. A fost hirotonit si instalat in slujirea de arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei la 1 mai 2018, la sediul Eparhial din Roma, potrivit doxologia.ro.

Corneliu Benone Lupu i-a luat locul pastorului Samuel Negrea, dupa ce acesta a fost transferat in Chicago - Addison. Astfel, a devenit coordonatorul Bisericii Adventiste Romane din Italia, potrivit adventist.it.ro.

Presedintele Klaus Iohannis le-a conferit celor doi preoti Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler, in semn de "inalta apreciere si recunostinta pentru solidaritatea si daruirea de care au dat dovada in intensa lor activitate social-filantropica destinata cetatenilor romani aflati pe teritoriul Republicii Italiene, contribuind astfel la limitarea impactului pe care actuala criza epidemiologica a avut-o asupra comunitatii romanesti si in special asupra categoriilor sociale vulnerabile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Internaționalul român din Italia, atacat de presa din peninsulă. Speranța este în noul antrenor
Internaționalul român din Italia, atacat de presa din peninsulă. Speranța este în noul antrenor
Presa din Italia a luat în discuție situația echipei de Serie B Bari care suferă extrem de mult la capitolul ofensivă. Atacanții au fost criticați de jurnaliști iar românul George...
O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O româncă primește o casă prin testamentul unei bătrâne de 92 de ani din Italia, pe care a îngrijit-o. Decizia a fost contestată de cei șase nepoți ai femeii, care au susținut că...
#preoti, #decorare, #Iohannis, #Italia, #decret , #eveniment