Ciprian Ciucu: "Nu vreau sa mai vad sobolanie. Nimeni in Sectorul 6 nu-si va permite sa lase terenul neingrijit". Planurile noului primar

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 10:52
6457 citiri
Ciprian Ciucu: "Nu vreau sa mai vad sobolanie. Nimeni in Sectorul 6 nu-si va permite sa lase terenul neingrijit". Planurile noului primar
Ciprian Ciucu FOTO Facebook/Ciprian Ciucu

Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declara ca va prioritiza situatia spatiilor verzi, o prima etapa in aceasta directie fiind identificarea tuturor terenurilor aflate in paragina si amenajarea acestora, indiferent ca sunt administrate de sectorul public sau de cel privat.

"Oricum, nu vreau sa mai vad sobolanie, o numesc asa, terenuri lasate in paragina pline de sobolani, pline de mizerie, infestate in mijlocul orasului, intre blocuri. Si atunci, trebuie sa amenajam aceste spatii si oamenii sa aiba acces la ele fara constructii permanente. (...) Nimeni in Sectorul 6 - aceasta este tinta mea - nu-si va mai permite sa-si lase terenul neingrijit. Ori si-l ingrijeste singur, ori il ingrijeste primaria si trimite factura, o factura corecta, ca nu incarcam pe nimeni, dar spatiul urban necesita o amenajare completa", spune Ciucu.

Primarul ales al Sectorului 6 vizeaza atat construirea unui spital, cat si a unor parcari sau crearea unui consiliu al dezvoltatorilor, astfel incat la construirea unui anumit numar de locuinte acestia sa fie obligati sa construiasca si o scoala.

Intrebat care este atuul lui in fata contracandidatilor la alegerile din Sectorul 6, Ciprian Ciucu sustine ca desi s-a incercat o "campanie puternic negativa asupra sa", imaginea "cu care a intrat in aceste alegeri" a facut diferenta.

"Cred ca atuul meu a fost imaginea cu care am intrat in aceste alegeri. Au fost mai multe atuuri. Si ceea ce ce s-a incercat sa se lege de mine pe o campanie puternic negativa cu inventii nu s-a prins. Poate de altcineva s-ar fi prins mai usor, dar oamenii si-au dat seama ca erau absurditati lucrurile care mi se imputau si erau impinse cu bani multi in spatiul public si acesta a fost unul dintre atuuri. Un alt atuu a fost ca am avut o organizatie puternica in spate, in speta PNL Sector 6 pe care o conduc de ai bine de un an - era pregatita si era determinata - si impreuna am facut o campanie foarte buna. Si al treilea atuu, deloc de neglijat, a fost ca in Sectorul 6 am avut si sustinerea colegilor de la USR PLUS in mod activ, adica ne-am cunoscut, am colaborat bine pe parcursul campaniei si s-a facut transferul dinspre electoratul USR PLUS catre mine. Aceste trei atuuri, plus faptul ca am fost pregatiti si am fost pregatit de mai mult timp, adica nu a fost o candidatura nepregatita. A fost o candidatura pregatita din timp si cu foarte multa munca in spate."

Totodata, Ciprian Ciucu a mentionat ca va demisiona din functia de presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici dupa hotararea judecatorului.

"Aceasta functie este incompatibila cu cea de primar si imediat ce voi avea hotararea judecatorului, caci este o astfel de etapa procedurala, cel mai probabil vineri voi demisiona sau saptamana viitoare, in functie de ceea ce spune legea."

Odata ce va prelua mandatul de primar la Sectorul 6, Ciprian Ciucu va face o analiza a cheltuielilor si contractelor la zi.

"Sunt mai multe masuri pe care le am in vedere la inceput de mandat, dar cu siguranta vreau sa vad unde suntem si o analiza se impune. Va trebui sa analizez foarte clar toate institutiile din subordinea primariei si sa vad pe ce s-au cheltuit banii, care sunt contractele la zi, inclusiv pe deszapezire daca avem un contract sau nu la zi, cu ce capacitati urmeaza sa se intervina pentru ca iarna este colea si va trebui sa incep cu astfel de masuri, nu sunt spectaculoase, dar sunt extraordinar de importante. Adica daca nu intelegi foarte bine in ce institutie ajungi, ce bugete are, ce activitate are si daca este eficienta sau nu, ce competente au oamenii din institutiile pe care le coordonezi, pentru ca sunt mai multe administratii in subordinea Primariei Sectorului 6, nu stii pe ce lume esti si nu poti sa zici ca o sa ai performanta. Orice manager de buna credinta, atunci cand preia conducerea unei structuri, oricare ar fi acea structura, prima si prima masura pe care trebuie sa o faca este sa impuna un audit si analize functionale."

Banca europeană care va finanța un nou spital în București. La cât se ridică investiția pentru unitatea medicală FOTO
Banca europeană care va finanța un nou spital în București. La cât se ridică investiția pentru unitatea medicală FOTO
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a semnat, miercuri, 24 aprilie, la Paris, cu Tomáš Boček, viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru Ţările Beneficiare,...
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
#ciprian ciucu, #Sectorul 6, #primar , #eveniment