Confesiunea unui roman care s-a vindecat de COVID-19: "Un amic m-a dat pe spate intrebandu-ma daca am luat bani ca sa stau in spital"

Vineri, 21 August 2020, ora 21:29
14422 citiri
Confesiunea unui roman care s-a vindecat de COVID-19: "Un amic m-a dat pe spate intrebandu-ma daca am luat bani ca sa stau in spital"
Foto: Captura video

Un barbat din Vaslui care nu credea in existenta coronavirusului, s-a infectat atat el, cat si sotia lui. Acum, le este recunoscator medicilor care i-au salvat viata.

Barbatul marturiseste ca unele dintre cunostintele lui, care nu cred in existenta acestui virus, l-au sunat sa il intrebe cati bani a luat ca sa stea in spital.

"Nu ca nu credeam (in existenta virusului), nu-l intelegeam. Fiind ceva nevazut...", a delcarat barbatul pentru digi24.ro.

Sorin Lungu nu si-a imaginat cat de agresiv este virusul pana cand nu a ajuns pe patul de spital.

"Dureri de cap crunte, crunte la modul... nu stiu... ceva mai rau nu am avut, am avut operatii si n-am avut asa durere. Plutea creierul. Orice medicament, orice perfuzie imi punea mi se parea ca-mi face mai rau", povesteste barbatul despre cosmarul prin care a trecut.

Sorin marturiseste ca, desi le povestea prietenilor care-l sunau cat de grea e boala, unii dintre acestia inca mai puneau la indoiala existenta virusului. Acestia l-au intrebat daca a fost spitalizat contra cost.

"Un tip care nu e la o varsta sa nu creada si nu era un din ala fara scoala, care m-a dat pe spate intrebandu-ma daca am luat bani ca sa stau in spital, stiind starea prin care am trecut eu", povesteste Sorin.

Barbatul a fost internat la Spitalul din Barlad, unde a fost ingrijit de medicul Monica Aioanei, cea care i-a fost si sprijn moral in lunga perioada de suferinta. "A fost medicul care cred ca mi-a salvat viata. Nu cred, sigur! S-au ocupat exemplar", a marturisit acesta.

Medicul povesteste gestul de recunostinta pe care l-a facut Sorin. "A ramas asa de marcat de experienta pe care a trait-o aici! La un moment dat, a facut comanda si a cumparat pentru tot pavilionul baxuri de apa minerala. Cand a plecat, a vrut neaparat sa vada cum aratam", a povestestit medicul.

Sorin a stat in spital 19 zile pana cand s-a vindecat. S-a intors dupa trei saptamani, pentru ca voia sa-i multumeasca medicului care l-a salvat. I-a facut acesteia cadou un buchet de maci, pe care l-a cules singur.

"Ducandu-ma de la Vaslui, era o vreme urata, ploioasa... Doamne, ce sa-i duc? Si pe drum spre Barlad, erau lanurile alea pline. Am cules, eram ud pe papuci tot, plouase. M-am dus la o florarie, mi-au facut un buchet super", a povestit Sorin.

Gestul lui Sorin a fost apreciat de catre medic. "In principal, te duci cu o garoafa, te duci cu un trandafir, te duci cu o orhidee. Si faptul ca a venit cu maci mi s-a parut ceva incredibil. Asta inseamna ceva atat de simplu, dar atat de frumos, incat, practic, a rezumat toata relatia pe care am avut-o noi cu pacientul respectiv", a povestit dr. Monica Aioanei.

Aceasta mai povesteste ca Sorin, de fiecare data cand trece prin Barlad se opreste si la spital. "Intreaba ce facem, daca suntem sanatosi si asta e una asa, din micile povesti si micile satisfactii pe care le-am avut noi in pandemie", marturiseste doctorita.

Povestea pacientului Sorin Lungu este una cu final fericit. Sute de alti bolnavi lupta insa acum cu boala la terapie intensiva.

Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Avocatul Adrian Cuculis a revenit cu noutăți în cazul concurentei de la iUmor, care acuză un medic stomatolog de viol. „Schimbare majoră în dosarul medicului dentist acuzat de multiple...
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
#marturie, #coronavirus, #spital, #bani, #dureri, #medic, #recunostinta , #eveniment