Ziare.com

Cristina Tunegaru, profesor: Cum se ajunge de la nota 6 la 10. "Daca a doua mana nici nu s-a uitat pe lucrare, nota 6 devine nota finala"

Marti, 30 Iunie 2020, ora 15:24

   

Cristina Tunegaru, profesor: Cum se ajunge de la nota 6 la 10. "Daca a doua mana nici nu s-a uitat pe lucrare, nota 6 devine nota finala"
Cristina Tunegaru, profesoara de romana, a explicat pe pagina ei de Facebook cum se ajunge de la nota 6 la nota 10 in urma contestatiilor.

Aceasta sustine ca, teoretic, fiecare profesor trebuie sa corecteze si mana a doua de lucrari, dupa ce echipa, formata din doi profesori, face schimb de examene. Cu toate acestea, declara Cristina Tunegaru, nu intotdeauna citeste lucrarea si al doilea profesor.

"Daca prima mana a dat nota 6 pe o lucrare de 10 si a doua mana nici nu s-a uitat pe lucrare, nota 6 devine nota finala. Desi profesorii corectori semneaza fiecare lucrare, ei nu poarta niciun fel de responsabilitate, in afara de aceea morala care poate trece in plan secund, cand tot ce iti doresti e sa scapi mai repede", a scris Cristina Tunegaru pe pagina sa de Facebook.

Postarea integrala:

"Va intrebati cum e posibil ca dupa contestatie sa ajungi de la nota 6 la 10?

Iata cum se desfasoara o zi de corectare la examenele nationale:

La 7:30 profesorii se prezinta la centrul de corectare. Dupa multa munca administrativa, primesc lucrarile spre pranz. Se corecteaza in perechi, fiecare profesor stie cine este jumatatea lui. Atmosfera e de graba, agitatie, presiune. Dupa ce se corecteaza prima mana, fiecare pereche face schimb de lucrari. Teoretic, fiecare profesor trebuie sa corecteze si mana a doua. Uneori, mana a doua se concretizeaza in copierea borderoului de la coleg. Adica profesorul care ar trebui sa dea a doua nota abia daca se mai uita pe lucrare si are incredere totala in colegul sau.

Dupa ce ambele corecturi sunt realizate, se merge la inspector pentru predarea lucrarilor. Tot atunci are loc si confruntarea. In cazul in care cei doi au corectat individual, fara sa copieze borderouri, si apar diferente mari, mai mari de un punct, inspectorul le cere sa se hotarasca, sa decida nota. Atunci, inspectorul se retrage cu privirea si cei doi profesori modifica borderourile (scrise strategic in creion), astfel incat diferenta de punctaj intre cele doua corecturi sa fie acceptabila. Fara sa se mai uite pe lucrare, fara sa discute aplicat, stabilirea notelor finale se face la masa cu inspectorul, in cateva secunde, cu radiera si creionul, direct pe borderou.

Imaginati-va: daca prima mana a dat nota 6 pe o lucrare de 10 si a doua mana nici nu s-a uitat pe lucrare, nota 6 devine nota finala. Desi profesorii corectori semneaza fiecare lucrare, ei nu poarta niciun fel de responsabilitate, in afara de aceea morala care poate trece in plan secund, cand tot ce iti doresti e sa scapi mai repede.

Corectarea se petrece intr-o atmosfera extrem de agitata, oamenii stau de-a valma la cozi sa primeasca lucrarile, sa faca schimb, sa le predea. In aceasta zi lunga de corectare, profesorii nu au voie sa iasa din centru, nici nu primesc apa sau altceva. Totul se face pe repede-inainte.

Nu profesorii sunt de vina, ci intregul sistem de corectare. Trebuie sa regandim tot procesul, sa ne asiguram ca lucrarile sunt evaluare corect si ca nu distrugem vieti printr-o corectare de mantuiala".

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2890 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai pe scurt:

treaba facuta de mantuiala dupa proceduri dificile pe care nu le-a mai probat nimeni
si asta pe spinarea si pe viitorul amaratului de copil care si-a dat sufletul si ale parintilor care au platit la greu meditatii
Ca asa e scoala

 

 

Am vazut o tanara de la "tara", care fara meditatii si

meditatori a luat nota maxima !
EA aprecia ca anul acesta tot elevul care a trecut pe la scoala ar fi trebuit sa ia BAC-ul caci problele au fost ff usoare, ceea ce e normal caci anul acesta s-a dat cu jumatate de materie predata si.. deci posibil insusita !!!
Este INADMISIBIL ca un prof sa aprecieze o lucrare cu nota 6 iar un altul sa ii da nota maxima.
Cum este INADMISIBIL o instanta sa il scoata pe un individ INFRACTOR iar apoi o alta sa il scoata curat ca lacrima !!!
Doar in RO este posibil asa ceva !
Unul dintre examinatori este un pacaliciu !
Normal ar trebui ca autoritatile, in astfel de cazuri sa se autosesizeze si sa vada cine-i pacaliciu, luand masurile ce se impun, respectiv rejectarea din sistemul de invatamant iar in cazul judecatorilor, rejectarea din sistemul de justitie fara drept de practica !

 

 

Tuna....de prostie invatatoarea asta de la tzeara,pe care ziare.com

a ajuns sa o promoveze.Promovarea acestei tzoape de Tunegaru,este un mare afront adus adevaratilor dascali din Romania.Domnu Trandafir ar fi ofensat sa fie comparat cu inamica Vitoriei Lipan........

 

 

Ce tanara si cat de comunistoid gandeste profa de romana

Practic profa ne zice ca "ezista o explicatie"...
Totusi, cred ca doar in RO este posibil ca un elev ce este notat cu 6 de un profesor sa fie apoi notat cu 10 de un alt porfesor !!!
Unul din cei ce au pus note inseamna ca nu este profesor ci este o facatura !
Dar in RO se poarta "notarile" astea de la infractor in prima instanta la curat ca lacrima in instanta urmatoare !
Repet, in nici o tara normala, nu este posibil asa ceva !
Nu este posibil ca balanta notarii sa treaca de la negativ spre pozitiv in acest fel !!!
Este evident ca unul dintre cei ce au dat "nota", verdictul respectiv nu ar trebui sa fie profesor sau judecator !
De aici, ar trebui plecat si vazut unde-i BUBA, cine-i doar pacaliciu !

 

 

incompetenta

Cred ca majoritatea profesorilor sint INCOMPETENTI. De altfel asta e o problema majora in Romania de azi.

 

 

Ce nu spune d-na Tunegaru: atunci cand unii evaluatori mai

conștiincioși incearcă să iși facă datoria așa cum trebuie, adică vor să corecteze și al doilea rand de lucrări, tocmai comisia face presiuni asupra lor să termine mai repede. Și mulți cedează, nu mai corectează, pun notele apropiate de ale primului corector (nu aceleași note, să nu bată la ochi). De-aia nu m-am mai dus la evaluare la Bac de cațiva ani.

 

 

MantUIiallă este numele nostru, de ce?

Ca să scoți izmenne dottorreandde ai nevoie de exact asta, iiievaluare care nu contează.
Asta ca săăăă tuuuuu.......tuuuu-tu-tuuuuuu...tu-tuuu!!!
INAFfff!!!!
Grăppaffi care sunteți...buni de nimic.

 

 

Profesori incompetenti

care probabil au creat cetateni incompetenti ca tine.

 

 

Cred ca...

...doar nickname-ul este profesoru' nu si meseria! Altfel ar trebui sa stiti ca nu exista "evaluare la Bac" ci evaluare nationala in timpul liceului si examen de Bacalaureat la final.
Doamna Tunegaru a devenit un adevarat influencer pe acest site; dar greseste cand isi apreciaza astfel toti colegii! Au fost cateva cazuri; e adevarat ca nu ar fi trebuit sa fie nici alea! Dar de aici pana la a generaliza mi se pare lipsa de bun simt!

 

 

Jargon de profesor

A doua mina nu s-a uitat pe lucrare. Ne miram de limbajul absolventilor. V-as da afara din invatamant pentru promovarea unui astfel de limbaj in public.

 

 

Eu am scris așa: "De-aia nu m-am mai dus la evaluare la Bac"

După dovleacul tău cum trebuia să scriu? "Nu m-am mai dus la examenul de Bac"? Sau "nu m-am mai dus la Bac"? Ar fi fost fals, deoarece m-am dus ca asistent (supraveghetor). Cel care "corectează" lucrările candidaților se numește "profesor evaluator", iar activitatea se numește "evaluare": "La evaluarea lucrărilor candidaților la BAC... Dacă cei 2 profesori evaluatori..."
https://www.edupedu.ro/bac-2020-noile-reguli-si-calendarul-au-aparut-in-monitorul-oficial-examenele-incep-pe-22-iunie-devin-centre-de-examen-toate-liceele-la-care-se-inscriu-cel-putin-30-de-candidati/

 

 

Doamne ferește!

Existand un barem, nu pot să cred că un profesor greșește apreciind o lucrare de 10 cu patru puncte mai puțin. Doamna Tunegaru, am impresia, că vrea să epateze cu orice preț. Sigur că un profesor, corectand, poate greși. Nu imi vine să cred că poate greși atat de mult cand există o grilă pe baza căreia se corectează. La admitere la facultate, cu mulți ani in urmă, ni s-a pus la dispoziție, candidaților, grila de corectare. Eu m-am evaluat la 8,51 iar media mea de admis a fost 8,52. Afirm toate acestea pentru a demonstra că o corectare, dacă respecți grila, nu este ceva foarte dificil pentru un om de specialitate. Grila este alcătuită la sutimi pentru ceea ce trebuie trecut in lucrare.
Ziare.com o promovează pe doamna Tunegaru pentru audiență. De regulă, cititorii sunt mai interesați de aspecte negative și astfel numărul celor care ii lecturează postările este destul de mare. In opinia mea, atitudinea Domniei Sale nu este una colegială. Am remarcat că doamna Tunegaru contestă programele școlare. Sigur, și acestea pot fi imbunătățite iar profesorul poate completa volumul și felul cunoștințelor predate dar să nuțină cont de loc de programă, așa cum propune doamna Tunegaru, este un nonsens. Programe școlare pe materii s-au realizat deja in Evul Mediu.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor