Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, are COVID-19: "Va spun cu mana pe inima ca am avut mare grija"

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 16:40
4442 citiri
Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, are COVID-19: "Va spun cu mana pe inima ca am avut mare grija"
FOTO Dominic Fritz

Primarul Municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19 in cursul zilei de miercuri 13 ianuarie 2021.

Potrivit unui comunicat al Primariei Timisoara, Directia de Sanatate Publica va realiza ancheta epidemiologica, iar Primaria Timisoara va pune in aplicare masurile recomandate in astfel de situatii. Atributiile primarului Dominic Fritz vor fi exercitate in urmatoarele 14 zile de Ruben Latcau, viceprimarul Municipiului Timisoara. Sedintele Consiliului Local se pot tine si in absenta Primarului Municipiului Timisoara.

"A treia oara n-am scapat. Din pacate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID 19.

Aseara am simtit dureri musculare si o stare subfebrila asa ca am facut un test azi dimineata la prima ora. Rezultatul a venit si ma obliga la izolare totala timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajatii Primariei Timisoara pentru ca am purtat tot timpul masca. Nici nu pot sa-mi imaginez cum si de unde l-am luat, dar asta este natura perfida a acestui virus", a declarat Fritz.

Fritz a declarat ca "Primaria Timisoara va ramane pe maini bune, ale viceprimarului Ruben Latcau care va indeplini atributiile de primar ce ii sunt delegate conform Hotararii Consiliului Local".

"Ruben va deveni tata chiar in zilele urmatoare si imi pare rau ca ii rapesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanta va valida si supleantul din Consiliul Local, Ruben Latcau va convoca Consiliul Local in formula completa si sa votam pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabara", a mai declarat Fritz.

Primarul Timisoarei a anulat intalnirile pe care le avea cu premierul Florin Citu si cu mai multi ministri joi si vineri.

"Calatoria la Bucuresti o voi face la sfarsitul acestei luni cand, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica, vom discuta la Guvern despre proiectele comune si ale orasului. Voi transmite oricum propunerile de proiectele ale Timisoarei ministrilor pe care urma sa-i intalnesc maine si poimaine, cu speranta ca ne vom vedea sanatosi dupa ce ies din izolare.

Sunt in legatura constanta cu echipa din primarie care lucreaza la centrele de vaccinare, sa putem incepe cat de curand posibil cu procesul de vaccinare.

Va spun cu mana pe inima ca am avut mare grija, nu m-am vazut inutil cu nimeni, si cu toate astea m-am infectat. Fiti atenti, purtati masca, evitati intalnirile si deplasarile nenecesare. Mai avem putin, ne vaccinam toti si vom incheia aceasta pandemie", a mai transmis Dominic Fritz.

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, nu crede ca toate centrele de vaccinare din oras vor putea fi deschise la timp: "Nu vad cum sa fie functionale"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#dominic fritz, #covid, #primaria Timisoara , #eveniment