Efectul fenomenului "Flavia Grosan". Pacienti care ajung la Urgente refuza oxigenul: "Este o psihoza pe care nu mi-o imaginam"

Marti, 23 Martie 2021, ora 08:43
22102 citiri
Efectul fenomenului "Flavia Grosan". Pacienti care ajung la Urgente refuza oxigenul: "Este o psihoza pe care nu mi-o imaginam"
Flavia Grosan sustine ca a descoperit o schema proprie de tratament FOTO Facebook/Flavia Grosan

Personalul medical de la UPU Bihor intampina dificultati mari in a-i convinge pe pacienti de necesitatea administrarii oxigenului, dupa mediatizarea cazului doctoritei Flavia Grosan, care a declarat ca in spitale sunt omorati pacienti inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale.

Seful UPU-SMURD Bihor, doctorul Hadrian Borcea, a declarat pentru Bihoreanul ca pacientii au inceput sa refuze oxigenoterapia inca de joia trecuta, la o zi dupa afirmatiile facute de doctorita Flavia Grosan.

"Doamna dr. Pantis (n.r. sefa Colegiului Medicilor Bihor) o fi aflat abia acum, dar asta se intampla de joia trecuta. Va dau un exemplu concret de azi dimineata. Un pacient de circa 40 de ani, care era intr-o stare atat de grava incat ulterior a ajuns la ATI, intubat, si a fost pus si pe circulatie extracorporala, desi abia putea respira, s-a dat jos de pe targa implorandu-ne sa nu-i dam oxigen", a declarat seful UPU Bihor.

Medicul a mai declarat pentru jurnalistii bihoreni ca pacientul a fost lasat sa isi dea seama singur ca nu putea respira fara oxigen. "Colegele mele, vazand ca refuza oxigenul, l-au lasat in pace. Au zis "Ok, nu vreti? Bine, stati 5 minute linistit". Dupa 5 minute, neputand respira, omul si-a pus singur masca de oxigen".

Seful UPU-SMURD a declarat ca si in urma cu doua saptamani, dupa ce medicii din Spitalul Judetean Sibiu au fost acuzati ca tin legati pacientii nemotivat si acestia mor contentionati, au existat si la UPU-SMURD Bihor asemenea reactii: "Am avut pacienti care au refuzat si simpla aplicare a unui leucoplast pe branula, spunand ca se simt legati".

"Este o psihoza pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rau, in primul rand pacientilor, pentru ca ei sufera, nu cei care le transmit sa refuze asistenta medicala sau, mai rau, sa considere ca aceasta le este vatamatoare", a mai declarat dr. Borcea, pentru Bihoreanul.

Ce a spus doctorita Grosan

"Eu nu am avut acces la Kaletra, la Remdesivir pentru ca nu sunt in spital, am cabinetul meu. Dar eu am vazut pacienti iesiti din spital care erau foarte rau si atunci am zis ce medicamente nu imi plac. Eu am schema mea proprie cu care am vindecat foarte bine mii de oameni. Mie nu mi-a fost frica de COVID, am luat-o pe cont propriu si am schema mea pe care o am de 10 ani si care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a iesit o bijuterie. Costa pana in 100 de lei. Cum e posibil ca o schema in banii astia cu medicamente din nomenclatorul medicamentelor compensate din Ministerul Sanatatii sa iste un asa zbucium mediatic. Am o schema in primul rand uman, organismul e oricum firav, nu-l poti sa-l abrutizezi. Asa ca medicamentele mele usoare, dragute, frumoase le prescriu" a spus Dr. Flavia Grosan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
O mină de magneziu din România ar fi vârful de lance al Uniunii Europene, în încercarea blocului comunitar de a-și reduce dependența de China, conform presei internaționale. O firmă,...
Mai mulți cetățeni maghiari, acuzați că au fentat statul român. Prejudiciul se ridică la aproape 1 milion de euro
Mai mulți cetățeni maghiari, acuzați că au fentat statul român. Prejudiciul se ridică la aproape 1 milion de euro
Poliţiştii din Bihor de la Investigarea Criminalităţii Economice cercetează cinci cetăţeni din Ungaria, care au înfiinţat şi condus firme pe teritoriul României. Ei sunt suspectaţi...
#Flavia Grosan, #Bihor, #oradea, #tratament, #covid , #eveniment